Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Уряд спростив імпорт низки товарів військового призначення: що саме увійшло до переліку

Нова постанова розширює перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися фізичними та юридичними особами без дозволу Державної служби експортного контролю.

Уряд ухвалив постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення в Україну товарів військового призначення. Документ розроблено спільно Мінекономіки та Мінцифри, а відповідні зміни було затверджено на засіданні Кабінету Міністрів 14 лютого 2023 року.

За повідомленням Урядового порталу, документом розширено перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися фізичними та юридичними особами без дозволу Державної служби експортного контролю.

У нього, зокрема, додано такі товарні позиції:

Також постанова надає можливість за необхідністю отримати міжнародний імпортний сертифікат чи інший документ про гарантію за вказаною групою товарів від Державної служби експортного контролю.

Разом з тим, дозвіл Державної служби експортного контролю лишається необхідним для ввезення військових товарів летальної дії, таких як:

«… рішення сприятимуть оперативному забезпеченню Збройних сил України необхідними для відсічі російській агресії сучасними приладами та технікою, зокрема військовими роботами. Зміни до законодавства також мають надати поштовх для розвитку вітчизняного виробництва оборонної продукції. Наприклад, такої високотехнологічної галузі, як виготовлення безпілотних літальних апаратів», – наголосила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Набув чинності Закон України щодо продовження воєнного стану: відомі терміни 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Закарпатські шаркані” отримали високі державні нагороди (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: У міністерстві роз’яснили, як правильно зафіксувати руйнування житла, щоб подати заявку на компенсацію

Exit mobile version