Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Ексначальника Держземагентства на Закарпатті судитимуть за службову недбалість

Прокуратура Закарпатської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління Держземагенства у Хустському районі. Відомо, що він накоїв.

Колишнього начальника управління Держземагенства Хустського району судитимуть за службову недбалість, що призвела до втрати земель лісогосподарського призначення державної власності.

Як повідомляє Прокуратура Закарпатської області, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно згаданого посадовця за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, через незаконні дії обвинуваченого із земель державної власності вибули лісові угіддя. Чоловік допустив службову недбалість, коли затверджував проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селі Шаян місцевим жителям для ведення особистого селянського господарства. Він не врахував той факт, що земля частково накладається на землі Хустського держлісгоспу, а її вилучення є незаконним. Внаслідок цього національним інтересам було завдано збитків на суму близько 189 000 тисяч гривень“, – інформують у прокуратурі області.

Зазначається, що наразі на вказану земельну ділянку накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Подальший розгляд справи здійснює Хустський районний суд.

Довідково: Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Злочинці побили правоохоронців, тікаючи з ІТТ на Закарпатті – суд виніс вирок (ФОТО) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пригрозив окупацією нових територій в Україні: що відомо?

ВАРТО ЗНАТИ: Сьогодні світло планово вимикатимуть у 5 районах Закарпаття (ГРАФІК)

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version