Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Закарпатець закликав до збройного захоплення державної влади, за нього взялися спецслужби (ФОТО)

На Закарпатті СБУ повідомила про підозру мешканцю області, який закликав до захоплення державної влади.

Оперативники спецслужби викрили у Закарпатській області діяльність місцевого мешканця, який розхитував ситуацію в регіоні і закликав громадян до захоплення державної влади.

За даними слідства СБУ, до протиправної діяльності причетний 45-річний мешканець м. Виноградів. У спільнотах в мессенджерах, чоловік закликав громадян до повалення конституційного ладу в нашій державі шляхом масових актів непокори із застосуванням зброї.

Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу, а також до захоплення державної влади.

Наразі фігуранту провадження слідчими органів безпеки повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника проводилося під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо, «І вражою злою кров’ю волю окропіте…» – закарпатські «Сонечка» виконують «наказ» Кобзаря на передовій (ВІДЕО, ФОТО) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир закарпатського розвідбату “Сонечко” розповів, коли чекати контрнаступ України та звернувся до чоловіків (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Мобілізація в Україні: як проходить медкомісія, хто вважається придатним та як працює “білий квиток”

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version