Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Закарпатку судитимуть за прославляння президента рф і представників НЗФ «ДНР»: що відомо? (ФОТО)

Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жительки смт. Солотвино за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, як повідомили у Закарпатській обласній прокуратурі, на своїй сторінці в одній із соцмереж жінка поширювала дописи антиукраїнського спрямування, тиражуючи популярні тези російської пропаганди. Вона писала про те, що нібито Україна сама провокує рф з 2014 року, катує мирне населення та вбиває цивільних громадян.

«Обвинувачена називала війну «спеціальною військовою операцією», прославляла президента рф і представників НЗФ «ДНР». Останні, на її переконання, «звільняють населені пункти» та забезпечують населення гуманітарною допомогою. Натомість українських військових закарпатка описувала як «нацистів» і «націоналістів», – інформують у прокуратурі області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області. Обвинувальний акт скеровано до Тячівського районного суду.

Як уточнили в обласному Управлінні СБУ, жінка вирішила продемонструвати окупантам свою прихильність і почала розповсюджувати через соцмережі дописи в підтримку російських окупантів та виправдовувати їхні воєнні злочини.

Пропагандистка публічно називала тих, хто допомагає українській армії – «нацистами», поширювала ворожі меседжі про «звірства українських захисників», висловлювала симпатію до «благородної місії» бійців терористичних організацій «л/днр» та політики президента рф.

Крім цього, жінка засуджувала дії Збройних сил України у проведенні ними заходів реагування для захисту територіальної цілісності України від російських загарбників. Дії українських військових вона розцінювала як «злочини проти мирного населення».

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях виправдовувань та заперечень збройної агресії рф проти України, а також глорифікації її учасників.

У межах раніше відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, житель Виноградова «топив» за збройну революцію в Мережі: деталі від прокуратури (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На очах у батька зґвалтували 4-річну дівчинку та її матір: снайперів росіян звинувачують у звірствах в Україні 

ВАРТО ЗНАТИ: Визнано недійсними частину паспортів українців: відомі причини – Державна міграційна служба

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version