Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Через «невдалий жарт» закарпатець проведе 5 років за ґратами: що він накоїв?

Жарт під час святкування закінчився для закарпатця реальним ув’язненням. Правоохоронці вирахували горе-жартівника у селі на Закарпатті і притягнули до відповідальності.

Йдеться про фальшиве замінування багатоповерхівки, яке закінчилося тюремним строком для “жартівника” із Закарпаття.

Як зазначається в матеріалах судової справи, 7 квітня 2022 року о 22:00 чоловік взяв телефон і набрав навмання номер. Слухавку підняла жінка. Він привітався і сказав:

“Доброго вечора, ми з України! Ви спите, то ми розбудимо! Під вашим будинком знаходиться міна!”.

Співрозмовницею виявилася пенсіонерка з Летичева на Хмельниччині, передає ukrayina.pl

Вона сприйняла слова невідомого чоловіка як реальну загрозу під час війни. Бабуся зателефонувала в поліцію. На місце події негайно було скеровано чергові наряди правоохоронців, співробітників вибухотехнічної та кінологічної служб, рятувальників та медиків “швидкої допомоги”.

У зв’язку з ймовірною загрозою вибуху довелося евакуювати мешканців 30 квартир з двох під’їздів п’ятиповерхового будинку. Понад дві години піротехніки з міношукачами та службовим собакою шукали вибухівку. Обстежили не тільки сам будинок, а й підвальні приміщення та прилеглу територію. На щастя, підозрілих предметів не виявили“, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці дослідили дзвінок і з’ясували, що дзвінок здійснили з села Богдан на Закарпатті. Вже наступного дня псевдомінера затримали.

Підозрюваний свою вину заперечував і намагався оскаржити вирок.

У суді чоловік розповів, що 7 квітня був на святкуванні дня народження своєї сестри, де вживав спиртне. Під час застілля декілька разів виходив на вулицю, а власний мобільний телефон залишав в приміщенні без нагляду. Особисто нікому з погрозами про мінування не телефонував. Припускає, що це міг зробити хтось із родичів. Мовляв, він зізнався правоохоронцям у скоєному через психологічний тиск.

Проте в матеріалах справи є протокол про результати здійснення негласних слідчих дій. У ньому значиться, що обвинувачений через місяць після дзвінка проза мінування під час розмови із знайомим хвалився своїм телефонним жартом та як сильно налякав мешканців п’ятиповерхового будинку“, – зазначає видання.

Суд відхилив твердження адвоката обвинуваченого про те, що внаслідок телефонного дзвінка не було порушено нормального ритму життя мешканців будинку. Адже свідки підтвердили, що евакуація людей, в тому числі маленьких дітей, проводилася в нічний час, серед них була паніка і страх за своє життя, здоров’я та майно.

Крім того, з’ясувалося, що псевдомінер має три судимості і перебуває на умовному терміні покарання за останній злочин, а також у розшуку за самовільне залишення військової частини. У селі Богдан мешкає без реєстрації, зарекомендував себе негативно, має неврівноважений характер та зловживає спиртним. Неодноразово притягувався правоохоронцями до відповідальності, в тому числі за свідомо неправдивий виклик спеціальних служб“, – сказано в повідомленні.

Вироком Летичівського районного суду Хмельниччини “мінера” позбавили волі на чотири роки. З таким вердиктом псевдомінер та прокурор, який підтримував державне обвинувачення, не погодилися, і подали апеляційну скаргу.

Суд другої інстанції посилив покарання і позбавив обвинуваченого волі на п’ять років. Він намагався цей вирок оскаржити у Верховному Суді, але безрезультатно.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Замах на вбивсто на Закарпатті: на Мукачівщині затримано чоловіка з гранатометами, Ф-1 та пістолетом (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний кримінальний суд у Гаазі  видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової: що відомо? (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Закарпатців попередили про заморозки цієї ночі – І рівень небезпечності 

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version