Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Люди налякані: у сусідній із Закарпаттям Румунії знову стався землетрус – магнітуда підземних поштовхів склала 5 балів

Румунію напередодні сколихнув доволі сильний землетрус.

Про це інформує Головний центр спеціального контролю.

Як повідомляється, магнітуда підземних поштовхів склала 5,0 за шкалою Ріхтера. За класифікацією землетрус відноситься до сильних.

“Більшість людей злякані і вибігають з приміщень. Багато людей із зусиллям тримаються на ногах. Коливання відмічаються водіями окремих автомобілів. Можливі порушення стиків трубопроводів, тріщини в кам’яних загородженнях. Окремі випадки зсувів на піщаних та кам`яних берегах річок”, – розповіли фахівці.

При цьому, як зазначається, землетрус з такими енергетичними характеристиками не несе загрози для населення та об’єктів критичної інфраструктури України.

Як повідомляє  Інститут досліджень та розробок у галузі фізики Землі (INCDFP) Румунії, землетрус зафіксували на глибині 16,1 км.
Землетрус стався за 19 км на північний захід від Таргу-Жіу, 64 км на північний схід від Дробета-Турну-Северін, 70 км на південь від Хунедоари, 84 км на південь від Деви, 94 км на схід від Решіти.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, доволі сильний підземний поштовх було зафіксовано 11 березня у сусідній із Закарпаттям Румунії, а також 14 лютого в Румунії стався землетрус потужністю 5,7 балів: що відомо? (ФОТО, ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах на Чорногорі зафіксували рідкісного брокенського привида (ФОТОФАКТ)

ВАРТО ЗНАТИ: Закарпаття також може сколихнути потужний землетрус – сейсмолог НАН

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version