Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Спроба самогубства школярки на Мукачівщині: історія набула не очікувано шокуючого продовження – соцмережі

Психологиня, що опікується дитиною, яка ледь не вкоротила собі віку через булінг у школі, заявила про змову між педагогами, чиновниками, поліцією та різними комісіями.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, школярка з Мукачівської громади скоїла спробу самогубства через булінг – соцмережі.

З моменту моторошного інциденту, який міг закінчитися смертю дитини через байдужість та непрофесіоналізм деяких вчителів, пройшло вже понад три місяці, але вони і далі продовжують працювати, на чолі з директором. Ба, більше, розслідування ситуації зводиться до того, щоб вину перекласти виключно на родину. Про це у соцмережі розповіла психологиня Віра Федіва, яка й надала розголосу цьому інциденту раніше.

Також вона звернулася по допомогу до небайдужих громадян, щоб забезпечити родині професійного адвоката. Адже, за її словами, це хвора система, де один одного покривають і всі професійно брешуть.

Нижче подаємо текст допису мовою оригіналу:

“Цим дописом хочу звернутися виключно до друзів і тих небайдужих, які перейнялися долею дівчинки, яку довели до суіциду через булінг у школі, а також тих, які обурені бездіяльністю чиновників та педагогів.

Той, хто вважає, що дівчинка «сама винна», бо народилася не в заможній сім’ї, а також ті, які не розуміють для чого я її захищаю, бо «і так нічого не діб‘єшся» – гортайте далі, а краще відразу видаліться з моїх друзів.

Бо мої друзі – це мої однодумці!

Так от ситуація наступна.

Триває четвертий місяць після події, яка могла закінчитися смертю дитини через байдужість та непрофесіоналізм деяких вчителів, а вони далі продовжують працювати, на чолі з директором, не дивлячись навіть на те, що деякі з них, як на мене, скоїли явний кримінальний злочин, примусивши неповнолітню подругу потерпілої, без присутності батьків, писати під їх диктовку неправдиві свідчення, бо правдиві, про булінг в школі – вчителям не сподобалися. Представник ювінальної поліції затулила на це очі.

Начальника слідчого відділу, який вчиняв психологічний тиск на потерпілу, перевищуючи службові обов‘язки – вже «відбілили», відповівши, що немає доказів, хоча в кабінеті було четверо свідків і я особисто записала частину півгодинної розмови на диктофон, де чути, як дитина починає плакати.

Коли під моїм першим дописом про цей випадок хтось питав «куди скидувати гроші на адвоката» – я не розуміла, для чого. Все ж очевидно. Нехай поліція розслідує.

Відмовила також каналу 1+1, які атакували звідусіль, пропонуючи розслідувати справу. Не хотілося ШОУ, так би мовити.

Але я не уявляла, що може бути така змова між педагогами, чиновниками, поліцією та різними комісіями, щоб вину перекласти виключно на родину.

Тепер розумію, що насправді потрібен адвокат, який візьметься за цю справу і спробує довести ії до кінця, щоб винні були покарані і щоб це стало уроком для тих, хто толерує злу. А ті, які потерпають від булінгу – побачили, що не варто мовчати, бо можна добитися справедливості.

Самі не впораємося, бо це хвора система, де один одного покривають і всі професійно брешуть.

Або спускати на гальма, або продовжити війну, але тоді потрібно знайти кошти на кваліфіковану юридичну допомогу.

Досвідчений адвокат погодився допомогти нам з величезною знижкою, але 20 тисяч грн. все одно надто велика сума для сім’ї дівчинки.

Я знаю, що маю тут багато друзів та однодумців, які мені довіряють.

Якщо вони перекинуть суму за горнятко кави або чаю у кав‘ярні на цю справу – можливо, вдасться покрити хоча б частину витрат, щоб родина не заходила в борги.

Почався Великий Піст, суть якого не лише у зреченнях, а і у тому, щоб «… скинути кайдани несправедливості», як написано в Ісайі 58:6.

Бо цю хвору систему потрібно змінювати.

І якщо виграємо справу, то це буде наша спільна ПЕРЕМОГА.

Я вірю в це!

Картка монобанку «на послуги адвоката» тут, а також скопійована в коментарі.

5375 4114 2508 0160

Дякую, друзі!

Давайте долати РАЗОМ і внутрішнього ворога, щоб після Перемоги жити у вільній країні де нашим дітям буде безпечно і щоб поліція, та держслужбовці усвідомили, що мають служити людям, а не панувати і знущатися над нами за наші ж гроші”, – сказано в дописі Віри Федівої.

Вже за декілька днів психологиня повідомила, що спільними зусиллями кошти на послуги адвоката зібрано.

ЛЮДИ, ВИ НЕЙМОВІРНІ!

За декілька днів ми зібрали потрібну суму на послуги адвоката.

Я ДЯКУЮ кожному від себе особисто та від імені тих, кого захищаю. Вони не могли в це повірити і єдине, що спонтанно повторювали, що молитимуться за своїх добродіїв, тобто за кожного з вас.

Я сама не очікувала на таку підтримку та довіру.

Але, трясця, це так приємно та зворушливо усвідомлювати, що у нас так багато справжніх, класних людей! Хочеться кожного обійняти.

Тому я вірю в нашу перемогу не лише з зовнішнім, але і внутрішнім ворогом!

Люблю вас! Пишу і плачу! Старію, мабуть.

Дякую і тим, хто підтримує нас морально та духовно. Це також важливо, бо до завершення ще далеко…

Я точно знаю, що Бог кожному віддасть сторицею, бо так працюють закони Всесвіту.

А ми продовжимо воювати і я повідомлятиму про результати”, – зазначила Віра Федіва.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, На Мукачівщині врятували 3-річну дитину: відомо, що сталося (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахаючий вчинок: родина із 5 осіб із дітьми вчинила суїцид у Швейцарії через війну в Україні – вижив лише підліток (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Виїзд чоловіків за кордон: три категорії з дозволу місцевих військадміністрацій можуть виїхати з країни, але є умови

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version