Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На Закарпатті житель Рахова умисно збив прикордонника, він загинув – суд виніс вирок (ФОТО)

15 років позбавлення волі за смертельний наїзд на прикордонника – мешканця Рахова визнано винним.

Розгляд цієї справи тривав більше 4 років.

Як стало відомо сьогодні, 31 березня 2023 року, за публічного обвинувачення прокурорів Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону визнано винним мешканця Рахова у посяганні на життя працівника правоохоронного органу (ст.348 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі.

“Прокурори у суді довели, що 15 листопада 2018 року, у селі Ділове на Закарпатті обвинувачений на автомобілі “Audi” на румунській реєстрації свідомо здійснив наїзд на працівника прикордонної служби, який виконував свої службові обов’язки щодо виявлення та припинення протиправної діяльності іншої особи.

Від отриманих травм потерпілий помер у лікарні через кілька днів після інциденту“, – йдеться у повідомленні Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Наразі спецпрокурори вивчають вирок на предмет законності.

Вирок суду також прокоментував Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

“Пам’яті Вадима Березенського. Прикордонника. Офіцера. Начальника відділу «Ділове», що на Закарпатті, який загинув від дій і рук контрабандистів.

Більше 4 років тривав розгляд справи. І всі ми очікували на справедливе рішення щодо підозрюваного у вбивстві.

Сьогодні суд нарешті виніс вирок обвинуваченому.

Тячівським районним судом Закарпатської області водія автомобіля, який вчинив смертельний наїзд, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 ККУ.

Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років. Багато це? Чи мало? Адже людське життя безцінне. І за такі дії вбивця міг справедливо отримати і довічне позбавлення волі. Тож, якщо сім`я Вадима вирішить подавати апеляцію, прикордонники робитимуть все можливе для їх підтримки.

На жаль, нашого побратима, відповідального офіцера, люблячого батька, сина та чоловіка не повернути до життя. Проте всі, хто вчиняє злочин проти прикордонників, мають розуміти, що відповідальності їм не уникнути і вони так чи інакше понесуть покарання.

Життя Вадима обірвалося 17 листопада 2018 року.

Він вміло і самовіддано захищав український кордон та загинув під час виконання службових обов’язків з протидії протиправній діяльності.

Натомість організатори контрабанди прибутки ставлять вище за людські життя. І в той трагічний вечір, 15 листопада, неподалік річки Тиса, коли українські прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі із великою сумою грошей, організатор тютюнової оборудки, мешканець міста Рахів, здійснив наїзд автомобілем на офіцера. Навіть у такі хвилини він не думав про життя людини і втік з місця події.

Світла і вічна пам’ять Вадиму Березенському…“, – написав Дейнеко.

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Відома доля наркоторговців з Мукачева, Ужгорода та Чопа – деталі від прокуратури (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога VS Петьовка, + секретар ради: мер Мукачева звинуватив родича нардепа у «лівій» врізці, а секретар міськради мера у блокуванні коштів для ЗСУ та освітян

ВАРТО ЗНАТИ: До закарпатців звернулися із важливим повідомленням: 1 квітня вводиться заборона – її порушення адмін- та кримінально карані 

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version