Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Шокуюче збочення на Закарпатті: матір із вітчимом ґвалтували доньку та знімали насильство на відео

На Закарпатті затримано співмешканців, які ґвалтували 12-річну дитину. Дівчинка із села на Тячівщині сама повідомила правоохоронцям про насильство у сім’ї.

За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури співмешканцям повідомлено про підозру у зґвалтуванні малолітньої дитини, зберіганні дитячої порнографії та вчиненні домашнього насильства (ч. 4 ст. 152, ч. 1 ст. 301-1, ст. 126-1 КК України).

Крім того, жінці повідомлено про підозру у вчиненні стосовно цієї дитини сексуального насильства (ч. 4 ст. 153 КК України). Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Як зазначається, за даними слідства, чоловік разом зі співмешканкою вчиняли дії сексуального характеру щодо її доньки, яка не досягла 14 років. Окремі епізоди мати дитини знімала на відео та відправляла йому.

Після отримання інформації про вчинення протиправних дій стосовно неповнолітньої, правоохоронці оперативно виявили та затримали в порядку ст. 208 КПК України матір і її співмешканця. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

“Позиція органів прокуратури щодо вказаного випадку була та залишається чіткою та послідовною. Процесуальний прокурор окружної прокуратури погодив повідомлення про підозру та наполягав на затриманні обох осіб.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Прокуратура наполягатиме на безальтернативному триманні під вартою“, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснює Тячівський районний відділ поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Водночас у пресслужбі Поліції Закарпатської області повідомляють, що 29 березня правоохоронці отримали інформацію від жінки, що до її односельчанки переїхали жити дві онуки, одній з яких 9 років, а другій — 12. Заявниця зазначила, що ймовірною причиною цього стало домашнє насильство з боку вітчима.

Перевіривши отриману інформацію та поспілкувавшись із 12-річною дівчинкою, поліцейські з’ясували, що дитина справді неодноразово ставала жертвою зґвалтування з боку співмешканця своєї матері. Місцеві правоохоронці одразу розшукали 39-річного вітчима дітей. Також до відділу доставили його дружину – матір дівчаток.

Було встановлено, що до скоєння злочинів сексуального характеру причетний не лише вітчим, а й рідна мати потерпілої. У мобільному телефоні одного з фігурантів було виявлено відзняті відео порнографічного характеру за участю обох дорослих та постраждалої дитини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

“На обліках у соціальних служб дана сім’я не перебувала. Дівчинка не ділилася інформацією про сексуальне насильство з рідними та друзями. Загалом подружжя виховувало трьох дітей – дівчаток віком 12, 9 та 1,5 року. Наймолодша є їхньою спільною дитиною”, — йдеться у повідомленні.

За скоєні злочини ґвалтівникам дитини загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення. Мати дівчинки може отримати від 5 до 10 років, а вітчим – до 15 років.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Адвокат Масі Найєм звернувся до суспільства та розповів про підступи журналістів у справі зґвалтування школярки із Закарпаття

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстоке вбивство двох малолітніх дітей на Закарпатті: суд виніс вирок (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ:  Виїзд чоловіків за кордон: три категорії з дозволу місцевих військадміністрацій можуть виїхати з країни, але є умови

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version