Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Працювала поліція та СБУ: опубліковано кадри затримання в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)

Під час обшуку в помешканні затриманого ужгородця слідчі вилучили вагомі речові докази, перевіряються його зв’язки та контакти.

Співробітники Ужгородського районного управління поліції у співпраці зі Службою безпеки України провели ряд оперативно-розшукових заходів та затримали зловмисника, який підозрюється у розпалюванні ненависті до єврейського народу. Встановлено, що фігурант в грудні минулого року розписав стіну в центральній частині Ужгорода антисемітськими надписами, в яких закликав до вбивства представників нацменшини. Про це повідомили у Поліції Закарпатської області.

Правоохоронцям також вдалося встановити, що зловмисник надсилав на електронну адресу лідера єврейської меншини в Закарпатті погрози, в яких зазначав, що прагне знищення всього їхнього народу.

“Такими діями антисеміт мав на меті розхитати ситуацію в регіоні в період воєнного стану та образити почуття вказаної національної групи.

Співробітники правоохоронних відомств затримали 44-річного ужгородця та, відповідно до статті 208 КПК України, помістили його до ізолятора тимчасового тримання“, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що підозрюваний певний час проживав на території росії. Наразі, враховуючи дану інформацію, перевіряються його зв’язки та контакти.

Під час обшуку в помешканні затриманого слідчі вилучили вагомі речові докази, такі як одяг зі слідами фарби. Також в його будинку поліцейські виявили радянську символіку й літературу, що стосується роботи російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Дії підозрюваного в поліції кваліфікували за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, повідомили йому за цією статтею про підозру.

Зловмиснику, за розпалювання національної ворожнечі і ненависті, загрожує від штрафу до 3-річного позбавлення волі.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, У медустанові на Закарпатті директор з бухгалтером «намутили» від пацієнтів понад 2,2 млн: що відомо? (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фельдшер з Ужгородщини організував злочинний бізнес з ухилянтами, його поплічника розшукують (ФОТО, ВІДЕО)

ВАРТО ЗНАТИ: “Закарпаттяобленерго” повідомили, де планово відключатимуть електроенергію 5 квітня (ГРАФІК) 

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version