Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Спричинили збитків на 58 млн грн: на Закарпатті судитимуть іще двох посадовців (ФОТО)

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб з числа керівництва одного з міжрайонних управлінь водного господарства за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що в.о. начальника управління уклав із підприємцем договір на виконання робіт із розчистки русла р. Тиса. При цьому не перевірив, що в останнього немає необхідних для цього документів – відповідних погоджень та спецдозволів на користування надрами. Раніше таку ж службову недбалість при укладенні договорів із вказаним ФОПом допустив і попередник підозрюваного на посаді – нині в.о. заступника начальника управління“, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом 2017-2020 років під виглядом розчистки русла на території Хустського району здійснювався незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. Збитки склали понад 58 млн грн.

Згаданого підприємця у вересні минулого року засуджено за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Ще одного закарпатця підозрюють у жахливому злочині: деталі від поліції

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарубав сусідку: жорстоке вбивство на Ужгородщині – засуджено вбивцю жінки 

ВАРТО ЗНАТИ: Значно зростуть: експерти розповіли, що відомо про підвищення тарифів

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram , Facebook та Іnstagram

Exit mobile version