Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Яскравий вечірній спалах над Києвом – не супутник NASA: що ж це було? (ФОТО, ВІДЕО)

Ввечері напередодні неабиякого шуму наробив загадковий яскравий спалах у небі над Києвом. “Космічне тіло зайшло в щільні шари атмосфери” – що ж це було?

Напередодні Київська міська військова адміністрація повідомила, що яскраве світіння над Києвом ввечері 19 квітня стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

Проте у NASA сказали ВВС, що їхній супутник на той момент був на орбіті.

Військові повітряних сил припускають, що це був метеорит.

У центрі спеціального контролю державного космічного агентства України повідомили, що “космічне тіло зайшло в щільні шари атмосфери”. Там теж кажуть, що це, швидше за все, був метеорит.

Ввечері кияни побачили над містом яскравий об’єкт, який падав. Після цього одразу включили повітряну тривогу.

Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкта. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків – була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала“, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Одразу після появи яскравого об’єкта голова офісу президента Андрій Єрмак повідомив у телеграмі, що це працює протиповітряна оборона. Проте згодом видалив цей пост.

Кияни у соцмережах жартували про НЛО, яке могли збити над столицею.

При цьому у низці регіонів України дійсно оголошена повітряна тривога. Зокрема, повідомляють про атаку на Дніпро і низку вибухів у місті.

По Києву росіяни 19 квітня не били.

Що сказали в NASA

Цього тижня космічне агентство США оголосило, що знятий з експлуатації супутник вагою 300 кг увійде в атмосферу в середу.

Космічний корабель RHESSI, який використовувався для спостереження за сонячними спалахами, запустили на низьку навколоземну орбіту в 2002 році і вивели з експлуатації в 2018 році, повідомляє NASA.

Але Роб Маргетта з управління комунікацій NASA сказав BBC, що супутник все ще перебував на орбіті в той час, коли спостерігали спалах, і увійде в атмосферу Землі пізніше вночі.

NASA і міністерство оборони США продовжують стежити за RHESSI, додав він.

19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться в Київській області.

Подія ймовірно пов’язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється.

Що кажуть в державному космічному агентстві

У головному центрі спеціального контролю державного космічного агентства України також прокоментували подію.

19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстровали високоенергетичну акустичну подію. Розрахункове місце епіцентру вибуху розташоване в Київській області. Подія ймовірно пов’язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється“, – йдеться у заяву агентства.

Там додали, що повідомлення про можливий схід з орбіти КА США “RHESSI” не підтверджуються.

Цей супутник досі перебуває на орбіті, а район його можливого падіння перебуває за межами України. За розрахунками центру космічних спостережень, очікується, що супутник припинить існування сьогодні – 20.04.2023 о 15:58:21 за київським часом“, – додали в агентстві.

В агентстві вказують, що найбільш ймовірно спалах спричинило падінням метеориту з потоку Лірид.

Вчені кажуть, що щороку у квітні Земля проходить через шлейф комети Тетчер, яка залишає метеорний потік Ліриди. Ліриди не залишають довгих палаючих слідів, коли проносяться через атмосферу Землі, їхня ознака — яскраві спалахи, або так звані “вогненні кулі”.

У шлейф комети Тетчера, яка залишає метеоритний потік Ліриди, Земля потрапила 15 квітня 2023 року. Вийде з нього наша планета 29 квітня. Пік зорепада припадає на 21 квітня“, – вказали в агентстві.

Схожий на київський випадок відбувся у лютому цього року, кажуть вчені. Вночі над північною Францією впав метеор, який згорів в атмосфері. Метрове небесне тіло під час вибуху освітило небо над країною, що зафіксували камери спостереження та очевидці.

Що кажуть в повітряних силах

Як вказали у командуванні повітряних сил, за попередньою інформацією, спалахи над містом Київ близько 22.30 пов’язані із падінням супутника/метеорита (інформація уточнюється).

На даний час загрози застосування противником засобів повітряного нападу на цьому напрямку немає. Протиповітряна оборона в готовності!” – йдеться у заяві.

А поки соцмережі потішаються мемами з літаючими тарілками, інтенсивна бойова робота Повітряних Сил по БпЛА “Shahed-136/131” триває на південно-східному напрямку у зоні відповідальності повітряного командування “Схід”. Збито близько десяти “шахедів”. Деталі – пізніше!” – додали там.

Що кажуть науковці

Наукова спільнота The Alpha Centauri наполягає, що об’єкт, який бачили над Києвом, не був супутником.

Над Києвом не згорів супутник NASA. Сьогодні дійсно в атмосферу має входити апарат NASA RHESSI, що спостерігав сонячні спалахи з 2002 по 2018 рік. Але траєкторія його падіння дуже (ДУЖЕ) далека від України“, – заявили у спільноті.

Там закликали київську військову адміністрацію краще перевіряти інформацію.

Об’єкт, що впав біля Києва – це болід (метеор)“, – наполягають у науковій спільноті.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, «Ви покидьки, ви що робите?» – нардеп показав «приватний кордон», де курсує контрабанда (ВІДЕО, ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДомовилися з прокурором: на Закарпатті засудили групу алко-злочинців – відомі деталі 

ВАРТО ЗНАТИ: В Ужгороді влаштують одноденний благодійний проєкт «Війна з любови»

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram , Facebook та Іnstagram

Exit mobile version