Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Це небезпечно! – до закарпатців звернулися із важливим повідомленням

Пости в соціальних мережах, які нерідко публікують родичі, активісти чи просто небайдужі громадяни, де на фото зображено безвісти зниклого або полоненого українського військовослужбовця у військовому однострої, із вказанням прізвища, ім’я, по-батькові та військової посади – можуть зашкодити військовослужбоцю та перемовинам щодо обміну.

Про це йдеться у повідомленні координатора уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин у Закарпатській області Власти Рейпаші.

Як зазначається, такі пости переважно супроводжуються підписами, на кшталт: “Ця особа перебуває в полоні, подивіться, може хто знає чи шукає цю людину” або “помоліться за повернення” та містять персоналіні дані військового.

У чому небезпека таких постів?

Річ у тім, що вказана особа дійсно може перебувати в полоні, але ворог при цьому вважає її цивільною.

Або особа може просто переховуватись на тимчасово окупованих територіях і шукати можливості повернутись. Оприлюднюючи данні і фото такої людини, ви даєте ворогу орієнтир на пошуки.

“Пам”ятайте, що поширення в соціальних мережах інформації про позивні українських бійців, військові частини і місця їх дислокації, про обставини потрапляння військовослужбовців в полон тощо несе загрозу не тільки самим полоненим, але й їх бойовим побратимам.

Ми вже неодноразово наголошували на тому, що розміщення в публічному просторі будь-якої інформації про конкретну людину, яка перебуває в полоні у росіян, значно ускладнює процес повернення її додому і нерідко ставить під загрозу життя самого полоненого.

Йдеться про додаткову інформацію як то: значущість цієї особи для суспільства, її політичні погляди, місце служби чи попередня робота, відомості про склад сім’ї, про рідних і близьких тощо.

Це спонукає ворога прискіпливо ставитися саме до цієї конкретної особи, в результаті чого вимоги до її обміну стають завищеними, а сам процес – максимально ускладненим“, – сказано в повідомленні.

Що робити?

Звертатися до координатора у Закарпатській області уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин Власти Рейпаші .

Адреса приймальні: Закарпатська обласна державна адміністрація м. Ужгород, Народна 4, 132 каб.

+38 (050) 665 45 25;

+ 38 (067) 005 33 55.

Координаційний центр здійснює прийом родичів безвісти зниклих і надає юридичну, психологічну, а також іншу наявну інформацію.

Водночас зауважено, що сьогодні влада разом з усіма причетними державними інституціями робить усе можливе, аби кожен український воїн залишився живим і якомога скоріше повернувся додому.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Моторошні кадри: з’явилося відео зруйнованого будинку в Умані – страшні руйнування показали з висоти (ВІДЕО) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент рекомендував Залужному відправляти тилових воєнкомів на фронт — Міністр оборони

ВАРТО ЗНАТИ: Розпочалася спецоперація на Закарпатті: залучають силовиків та авіацію

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM 

Exit mobile version