Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Закарпатець ледь не помер через банку рибної консерви: відомі подробиці (ФОТО)

Чоловік підхопив гостру токсикоінфекцію, спричинену паличкою Clostridium botulinum, після вживання придбаної у магазині рибної консерви. Лікарі місяць боролися за його життя.

Сьогодні рідні берегівчанина дякують усім небайдужим, які долучилися до збору коштів задля порятунку життя та реабілітації чоловіка.

Інцидент стався у лютому поточного року. Захворів житель Берегова. Про це повідомила в соцмережі сестра захворілого Аніта Бобяк та звернулася до небайдужих по допомогу.

“Це мій брат Yuriy Bobyak. Так він виглядав до того, що з ним сталося у лютому. Як виглядає зараз, показувати не буду, бо це важке видовище навіть для підготовленої людини. А сталося те, що 12-го лютого він купив у магазині кільку, з’їв її з апетитом, а 15-го лютого його напівпаралізованого на волоску від того світу швидка вже мчала до обласної реанімації. Ботулізм. Якщо загуглити “Закарпаття” і “ботулізм”, то гугл видасть купу статей про те, що “житель Берегова після вживання кільки захворів на ботулізм”. Цей житель Берегова і є наш Юра. Дивом врятували. Бо на четвертий день від цієї хвороби настає параліч дихальної системи і смерть.

Це дуже важка хвороба, яка вражає нервову систему і очі. В день, коли його завезли, була зупинка дихання… Лікарі місяць боролись за його життя і врятували. 2 тижні він був на апараті штучного дихання, потім зробили трахеостомію і дихав вже через трубку. Був при свідомості, все чув, розумів, але не міг ворушитися. Годували через зонд. Дуже повільно, але рухливість рук-ніг почала повертатися, очі потроху почали розплющуватися.

На другому мiсяцi трахеостому видалили і він почав потроху говорити, ковтати, міг ворушити руками і ногами, навчився недовго сидіти і робити кілька кроків з підтримкою. Дірка в горлі почала потихеньку затягуватися. Але, на жаль, почалися ускладнення: пневмонія і звуження трахеї. На цьому етапі ми знов ледь не втратили Юру… Не міг дихати, задихався. Знову підключили до ШВЛ, вставили трахеостому і все почалося спочатку: трубки, катетери, крапельниці, нерухомий Юра…

Пішов третій місяць у лікарні. Попереду пластика трахеї і довга, дуууже довга реабілітація. А сім’я вже виснажилась і морально, і фізично, і, що найгірше, фінансово. Лікування обходиться дорого, а реабілітація буде ще дорожчою. До цієї трешової історії він був єдиним годувальником у дружини, яка зараз у декретній відпустці з їх 1-річним сином, і у нашої 74-річної мами.

Тому звертаюся до всіх небайдужих по допомогу. Знаю, що війна і все таке, але, якщо є можливість хоча б невеличкою сумою допомогти, будемо дуже-дуже вдячні. Повірте, цю напасть ніхто не планував і ніхто від такого не застрахований, на жаль. Бо, як виявилося в ході цієї жахливої історії, пунктом 1 постанови Кабміну від 13.03.2022 №303 припинено проведення планових та позапланових заходів державного контролю на період воєнного стану. Мається на увазі, продуктів харчування”, – розповіла Аніта Бобяк.

Днями ж вона повідомила гарну новину, що сума на реабілітацію зібрана! ЗБІР ЗАКРИТО!

Люди, ви неймовірні! Наша вдячність не знає меж! Завдячуючи вам Юра отримав шанс повернутися до повноцінного життя, а потім і набрати ті форми, які ви бачите на фото. Щира подяка всім-всім-всім! Як казала одна моя подруга, кожна добра справа – це цеглинка у будиночок в Раю. Ваша доброта повернется вам в рази“, – сказано в дописі.

Варто також зазначити, як повідомили наприкінці лютого у обласному управлінні держпродспоживслужби, виникнення захворювання пов’язане із вживанням кільки в олії зі спеціями. Виробник продукції ТОВ “Галс – 2000” Україна, вул. Хотинська, 43 Б, м. Чернівці.

Після появи підозри щодо захворювання Головним управлінням було повідомлено керівництво торгової мережі, в якому придбана вказана продукція, про підозру на ботулізм внаслідок вживання кільки в олії зі спеціями.

Оператором ринку, який здійснював реалізацію вказаної продукції, ініційовано інвентаризацію та вилучення 34 баночок кільки в олії зі спеціями по 330 грам та повернення постачальнику (ТОВ “Галс – 2000”).

Крім вищенаведеного також повідомлено Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області (на території якої знаходиться виробник вказаної продукції ТОВ “Галс – 2000”) для вжиття відповідних заходів реагування.

Довідково:

Ботулізм — гостра токсикоінфекція, спричинена паличкою Clostridium botulinum, що міститься в неправильно приготованих консервах. Найчастіше інфекція ботулізму міститься в таких продуктах, як гриби домашнього консервування, копчена або в’ялена риба, м’ясні та ковбасні вироби, бобові консерви.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Загинув ще в серпні торік: стало відомо про смерть на війні ще одного закарпатця (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На трасі поруч Мукачева затримали чоловіка з фальшивими грішми, а він запропонував патрульним хабаря (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Відомо, якою буде погода на Закарпатті в перші дні травня

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version