Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Герої без зброї: в Ужгороді волонтери збирались на комунікаційному майданчику (ФОТО)

Минулими вихідними в Ужгороді відбувся комунікаційний майданчик волонтерів “Наші клопоти”.

Волонтери зустрілися в Ужгороді, аби налагодити взаємозв’язки, поділитися напрацюваннями та розповісти про нюанси і наявну проблематику, з якими стикаються у своїй роботі.

На зустрічі були присутні волонтери, представники благодійних волонтерський організацій і фондів із Закарпаття та різних куточків України, а також представники місцевої влади та народні депутатки України Іванна Климпуш-Цинцадзе та Ірина Фріз. Серед спікерів також Галина Ярцева – «Рух підтримки закарпатських військових», Андрій Хрипта – директор ТОВ «Харчові технології Закарпаття» та очільниця податкової інспекції Ужгорода Марія Бадида, яка вичерпно надала роз’яснення щодо податкових нюансів волонтерської діяльності.

Під час події разом дискутували й ділилися досвідом у пошуках шляхів вирішення наявної проблематики. Говорили про виклики і потреби часу, а також роль та потенціал волонтерів у реаліях сьогодення України. Не оминули і питання співпраці та взаємодії з владою на місцях, а також юридичного супроводу та адвокації волонтерських проєктів.

Особливу увагу приділили питанням звітності та належного документування волонтерської діяльності, а також питанням належного лікування та реабілітації військовослужбовців.

Координаторка волонтерського руху Громадської організації “Народна рада Мукачівщини” Олександра Клімова звернула увагу присутніх на невизначеність у питаннях подальшої долі офіційно ввезених у якості благодійної допомоги для військовослужбовців автомобілів.

Також під час події було представлено волонтерську платформу UaHeroes, яку розробили в Харківській області і з якою команда-розробник готова ділитися з іншими регіонами України.

Врешті, у результаті жвавого і предметного обговорення, низку питань, на які не змогли знайти вичерпних відповідей, було “підвішено”, а присутні на зустрічі нардепи пообіцяли волонтерам допомогти знайти відповіді й шляхи вирішення проблем у владних кабінетах.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Люди доброї волі: як закарпатці допомагають ЗСУ та ВПО (ФОТО, ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери “Народної Ради Мукачівщини” виготовили понад 60 000 годин тепла і світла для воїнів ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

ВАРТО ЗНАТИ: Відомо, якою буде погода на Закарпатті в перші дні травня

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version