Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

У Мукачеві “вийшли за рамки” з Ярославом Ланьо (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Мукачівському літературно-мистецькому музеї відбувся вечір поезії Ярослава Ланьо «Вихід за рамки».

Залу музею у середмісті Мукачева переповнили гості. Серед присутніх на поетичній зустрічі – рідні, друзі, побратими та поціновувачі поезії й творчості Ярослава Ланя.

Представила автора численній публіці одна з організаторок творчої зустрічі, а також модератор сьогоднішньої події, художниця, поетеса, прозаїк Тетяна Рибар. У творчому доробку автора близько 800 віршів, видано дві збірки, готується до друку – третя. Як зауважив сам поет, у житті він ідентифікує себе оптимістичним фаталістом. Поезія для Ярослава – це хоббі, вилиті у римовані рядки відчуття і почуття, якими хочеться поділитися.

Під час події, у теплій та дружній атмосфері, Ярослав Ланьо декламував свою напрочуд щиру та чуттєву поезію, вірші про війну та життя, жінок, кохання та пристрасть, відверто розповідав гостям історії зі свого життя, жартував та ділився роздумами під час живого спілкування з аудиторією.

Також він поділився з присутніми своєю історією війни. Адже, з початком військової агресії росії проти України, Ярослав Ланьо вступив до лав Мукачівського батальйону тероборони та пішов на фронт добровольцем, повернувшись із зони бойових дій з серйозним пораненням, реабілітація після якого триває досі.

Як це було – дивіться у фотогалереї та відео “НАШОЇ СПРАВИ”.

Довідково.

Ярослав ЛАНЬО – поет. Народився в Мукачеві, дитинство і юність пройшли в селі Куштановиця. Навчався у Верхньо-Коропецькій школі та СШ 12 м. Мукачева. Служив три роки на Північному флоті, на авіаносному крейсері “Київ”. Одружений, має дві доньки і онучку. З 26 лютого 2022 року пішов добровільно захищати Україну від окупантів. Боронив нашу землю на Донеччині і Луганщині. Отримав травми під Камишевахою, першу допомогу надано в Бахмуті, пізніше госпіталях Дніпра, Вінниці, Мукачеві. Наразі проходить  лікування вдома.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Траурна звістка знову прийшла на Мукачівщину: на війні загинув ще один молодий воїн (ФОТО) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди піти? – Репертуар вистав та заходів для дітей на травень 2023 року в Мукачеві 

ВАРТО ЗНАТИ: Спрощено процедуру реєстрації автомобілів з транзитними номерами

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM

Exit mobile version