Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Народні обранці в Мукачеві відмовляються працювати: депутат Кравчук із війська різко висловився щодо чергового “цирку” в міськраді (ДОКУМЕНТ)

У Мукачівській міській раді знову гаряче та лунають гучні заяви. Секретар ради оприлюднив звернення депутатів до населення громади та заявив про відмову народних обранців виконувати свої обов’язки, брати участь у роботі сесій та депутатських комісій.

Відповідне звернення напередодні було опубліковано на сторінці секретаря Мукачівської міської ради Олександра Горячкуна. Згідно з опублікованим документом, свої підписи під відмовою виконувати покладені на них депутатські обов’язки поставили 17 мукачівських обранців.

“Ми депутати п’яти фракцій Мукачівської міської ради звертаємося до нашої громади, яка делегувала нам представляти її інтереси.

Ситуація не з простих, але це єдиний спосіб досягнути справедливої та прозорої діяльності на благо жителів нашої громади. Мусимо привернути увагу до цих подій та не дозволити чиїмось політичним амбіціям впливати на прийняття рішень.

Сподіваємося на підтримку й розуміння. Працювати для людей – обов’язок кожного депутата“, – сказано в дописі до оприлюдненого звернення.

Саме на цю заяву різко відреагував єдиний депутат Мукачівської міської ради Юрій Кравчук, який добровільно вступив у військо і став на захист нашої держави з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року.

Я, Більшість…

Напевне, більшість з вас звернула увагу, що 24 лютого 2022 року я трохи відійшов від політики. Тоді якраз лютував коронавірус, та й на кордоні було неспокійно. На жаль, я не робив гучних заяв, не гепав дверима ратуші, тихенько одягнув однострій і робив те, що мав робити у тій ситуації кожен, хто з яйцьми.

Рівно рік тому у Луганській області, під Попасною, під шквальним артилерійським обстрілом загинув побратим з нашого взводу, а двоє отримали серйозні поранення. Саме у той час у Мукачеві депутатський корпус нарешті таки прийняв відповідне рішення – працювати в одному напрямку заради нашої держави та громади.

Депутати стали активнішими, почали збиратись у більшості різних розмірів, засідати, приймати рішення. Їх не завжди визнавали легітимними, але це нікого не зупиняло – вони ж більшість і сидять заради громади.

Пройшов рік. Чи не щодня з лінії фронту у Мукачево їде вантажівка з написом «200». Депутатський корпус і далі засідає у різних більшостях. Очевидно, щось приймають. Аж раптом більшість знову прокинулася, стиснула засиджені сідниці, оприлюднила свої вимоги і суворо так заявила: «До виконання цих вимог ми припиняємо брати участь у засіданнях сесії Мукачівської міської ради та депутатських комісіях». Навіть виділили цей текст жирним. Для значимості.

Відкриваю Закон «Про статус депутатів місцевих рад», читаю: «Стаття 18. Обов’язки депутата місцевої ради у раді та її органах

Депутат місцевої ради зобов’язаний:

…2) брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень…»

Ага, ну якщо депутати втомилися виконувати свій депутатський обов’язок (я розумію – цілий рік засідати в інтересах держави – це вам не папірці з місця на місце перекладати), то нехай їдуть до мене, виконувати інший обов’язок. А я з превеликим задоволенням повернуся у сесійну залу. Я навіть готовий особисто оголосити про створення Більшості. Мені для цього не потрібен взвод депутатів – я сам собі непогана Більшість. Йду вигадувати порядок денний, треба ж мені позасідати, якісь рішення поприймати. Але тільки у інтересах держави. І громади, звісно. Ніяких там особистих зацікавленостей. Війна же ж у країні. Гріх.

Тим часом, зранку прийшла інформація про сімох загиблих з нашого батальйону. Прийдуть їх рідні, подивляться в очі. Треба буде розповісти, як я втомився від своїх обов’язків“, – сказав із війська депутат Мукачівської міськради Юрій Кравчук.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Черговий скандал у Мукачеві: секретар ради знову «жене» на мера Балогу і Ко, а міськрада звинувачує депутатів – відомі причини (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода у Мукачеві може бути безкоштовною? – депутат міськради Юрій Кравчук із війська зробив заяву щодо підняття тарифу та розпуску виконкому

ВАРТО ЗНАТИ: Українцям дозволили заробляти на електроенергії: кого це стосується?

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM

Exit mobile version