Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На Тячівщині біля унікального мінерального джерела облаштували безкоштовну відпочинкову зону “Буркут” для усіх охочих (ФОТО)

Ще кілька років тому, до цієї місцини дістатися було не так просто, через розбиту дорогу, а довкола джерела не було ні альтанок, ні печі з мангалами, ні гойдалок, ні скульптур. Наразі ж ця місцина вабить до себе не лише унікальним природним мінеральним джерелом, а й чудовою зоною відпочинку, яка доступна для всіх охочих.

Мова про територію, яка розташовується за 6 км від села Красна, що на Тячівщині. Про джерело “Буркут” сьогодні знають далеко за межами цього гірського села. Адже, нині територія на березі потоку Красношурки довкола відновленого джерела стала улюбленим місцем для відпочинку, як місцевих жителів, так і численних туристів.

Ще кілька років тому дістатися до джерела “Бесарабчик”, яке є охоронюваною законом гідрологічною пам’яткою природи, було доволі не просто, через жахливу розбиту дорогу. Втім, тепер шлях тут відновлено, полагоджено й містки через потік, що перетинає лісову дорогу в кількох місцях. Тож можна безперешкодно потрапити до джерела не лише пішки, а й автівкою.

Цю місцину гарно облаштували. Доброустрій локації відверто вражає.

До джерела та зони відпочинку веде дерев’яний місток.

Аби вода з потічка не потрапляла до мінеральної, між джерелом та річкою зведено спеціальну дамбу, а саме джерело “поселили” в дерев’яному будиночку, аби убезпечити від засмічення. Цікаво, що цю мінеральну воду місцеві називають буркутом, звідси і назва території.

У руслі Красношурки облаштували каскадні водоспади, а на берегах звели альтанки, гойдалки та лавицю-фотозону. Втім, ловити рибу тут заборонено, про що свідчать численні попередження розташовані вздовж потічка. Річ у тім, що тут розташовується ділянка річки для відтворення форелі.

Також тут облаштували величезну зону барбекю. Цегляна піч з мангалами та поверхнями для приготування може одночасно прийняти декілька компаній відпочивальників. Не стане на заваді відпочиваючим і раптовий дощ, адже і ця зона знаходиться під надійним навісом.

Територію тут прикрасили дерев’яними скульптурами, виготовленими тутешнім жителем. При вході до джерела вас вітають лісовий кіт і вовк, поміж альтанок “оселилися” ведмеді та опришок.

Кому дякувати за доступну усім охочим зону відпочинку, благоустрій, дорогу і не тільки тут знає кожен місцевий. Кажуть, усе приведено до ладу зусиллями лісівників та лісничого Краснянського лісгоспу “Мокрянського ЛМГ”.

Слід також зазначити, що і гості цієї місцини бережливо та з вдячністю відносяться до зробленого лісівниками доброустрою! Тут не смітять, не палять багать, та бережуть природу!

Дякує за доброустрій та турботу про природу і редакція “НАШОЇ СПРАВИ”.

Більше фото з локації “Буркут”, що на Тячівщині, та шляху до неї дивіться у фотогалереї вгорі цієї публікації.

Саша Клімова, “НАША СПРАВА ЗАКАРПАТТЯ”

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, В Україні взялися реформувати органи правопорядку та прокуратури – Президент схвалив план: відомо, про що йдеться

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошено в розшук мешканця Ужгорода, його спільникам обрано запобіжний захід: відомо, що вони накоїли (ФОТО) 

ВАРТО ЗНАТИ: Передбачають “психологічне обстеження” – водіям готують серйозні новації: відомо, кого це стосується

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version