Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

В “Укренерго” розповіли, чи будуть блекаути цього літа (ВІДЕО)

Ситуація буде напруженою, відключення електроенергії влітку можливі.

За словами голови “Укренерго” Володимира Кудрицького, можливі літні відключення світла можуть бути пов’язані не з дефіцитом електроенергії, а з технічними проблемами в енергомережі.

Влітку ситуація з енергосистемою в Україні буде напруженою, проте поки що немає підстав говорити про невідворотні відключення світла чи блекаути. Про це сказав голова правління Національної енергетичної компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький в інтерв’ю Радіо Свобода від 31 травня.

Як зазначає глава компанії, у разі нестачі електроенергії її можна буде імпортувати з європейських країн. Крім того, в Україні є можливість запустити додаткові генеруючі потужності.

Я не говорив би про невідворотні відключення або блекаути. Ситуація буде напруженою протягом літа з точки зору балансу в енергосистемі, але ми використовуватимемо всі інструменти для того, щоб відключень споживачів у цей період не допускати“, — сказав Кудрицький.

Він також додав, що відключення світла наступного літа не виключено, проте ця ймовірність не пов’язана з дефіцитом електроенергії. Причиною можуть бути технічні проблеми в енергомережі. За словами глави “Укренерго”, цього року на енергосистемі лежить потрійне навантаження.

Воно пов’язане з тим, що електростанції та підстанції слід відновлювати після обстрілів та посилити захист інших енергетичних об’єктів до зими“, — пояснив Володимир Кудрицький.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Поліція та СБУ з КОРД-ом затримали жінку з поплічником із Мукачева: відомо, що вони накоїли (ВІДЕО, ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд визначив, коли водії не повинні сплачувати штраф за перевищення швидкості

ВАРТО ЗНАТИ: Магнітні бурі в червні 2023 року: названо небезпечні дати

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM

Exit mobile version