Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Опубліковано постанову КМУ про підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 червня – збільшили майже вдвічі

Відповідна постанова Кабінету міністрів України №544 від 30 травня оприлюднена на офіційному урядовому порталі.

Так, Кабімін затвердив рішення про підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів з 1 червня майже вдвічі – до 2,64 грн за кВт-год.

Згідно із документом, “з метою забезпечення сталої роботи об’єднаної енергетичної системи України” Кабінет міністрів вирішив погодитися з пропозицією Міністерства енергетики про встановлення з 1 червня по 31 грудня 2023 року включно нових фіксованих цін на електричну енергію для побутових споживачів та гуртожитків на рівні 2,64 грн за 1 кВт-год (з ПДВ).

Напередодні повідомлялося, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 червня майже вдвічі – до 2,64 грн за кВт-год.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує підвищити у два етапи тариф для населення до ринкового рівня – 5,5 грн за кіловат.

Міністр зауважив, що на першому етапі Нацкомісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн за кВт-год, але тариф поки що підвищили дещо менше. Він додав, що рішення про другий етап підвищення тарифів наразі не прийняте.

Галущенко вважає, що з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень. 

За матеріалами БізнесЦензор.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, В “Укренерго” розповіли, чи будуть блекаути цього літа (ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд визначив, коли водії не повинні сплачувати штраф за перевищення швидкості 

ВАРТО ЗНАТИ: Магнітні бурі в червні 2023 року: названо небезпечні дати

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM

Exit mobile version