Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Депутат накоїв лиха в історичному центрі Ужгорода: за численні порушення і “самоволку” Маєрчику доведеться відповісти (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

Депутат Ужгородської міської ради Павло Маєрчик зруйнував історичну частину міста, вдавшись до численних порушень і самозахоплення під час будівництва.

Йдеться про будівництво фірми “Вояж”, а саме зведення комплексу магазинів та кафе на місці колишньої громадської вбиральні біля пішохідного мосту в самому центрі Ужгорда.

Як вказано у паспорті об’єкта, замовником цього руйнівного для історичного центру Ужгорода будівництва є спільне мале підприємство “Вояж” (СМП “Вояж”). Відповідно до даних YouControl, керівником підприємства є депутат Ужгородської міської ради від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” Павло Маєрчик. Разом з матір’ю, Маєрчик Наталією Михайлівною, вказаний депутат є засновником цього підприємства.

Слід зауважити, що іще на стадії розробки проєкт був різко негативно сприйнятий громадськістю Ужгорода. Однак, це не завадило забудовнику розпочати зведення комплексу і, як наслідок, зруйнувати частину історичної спадщини середмістя.

Наразі, зважаючи на виявлені численні порушення, виконкомом Ужгородської міськради було прийнято рішення щодо порушень під час цього будівництва. 17 травня поточного року виконавчий комітет своїм рішенням №246 зобов’язав забудовника виконати роботи з приведення у відповідність об’єкта будівництва по площі Шандора Петефі, 2«а» в м. Ужгород та з відновлення благоустрою прилеглої території до вказаного об’єкта виконати в добровільному порядку до 10 червня 2023 року.

У разі невиконання вимог цього рішення замовником об’єкта будівництва – СМП «Вояж», управлінню правового забезпечення подати позовну заяву до суду щодо демонтажу самовільно влаштованих конструкцій“, – серед іншого сказано в тексті рішення.

До уваги читачів НАШОЇ СПРАВИ публікуємо повний текст згаданого рішення:

Трохи історії:

Згідно з інформацією місцевих видань, раніше повідомлялося про те, що депутат Ужгородської міської ради, котрий пройшов у владу за списками забороненої на сьогодні партії ОПЗЖ, раніше намагався застосувати фізичну силу до мера Ужгорода Андріїва через зауваження щодо будівництва біля пішохідного мосту в обласному центрі.
Втім, як зазначається, міський голова зробив цілком слушне зауваження кінцевому бенефіціару будівництва. Адже його фірма вирішила під час зведення кафе на місці громадських вбиралень пробити в древньому мурові набережної вікно. У результаті було пошкоджено мур, зведений ще за міжвоєнного періоду чехословацької доби.

Але, на сьому ситуація не завершилася.

Верхом зухвалості депутата від ОПЗЖ став той факт, що площа його забудови набережної біля пішохідного мосту без погоджень сягнула замість 40 квадратних метрів, усі – 140! Паспорт цього об’єкта свідчить, що замовником будівництва є спільне мале підприємство “Вояж” (СМП “Вояж”). Відповідно до даних YouControl, керівником і засновником цього підприємства разом є саме Павло Маєрчик разом з матір’ю Наталією Маєрчик.

Отож, у ході огляду члени комісії та міський голова висловили зауваження кінцевому бенефіціару будівництва пану Маєрчику. У відповідь депутат спочатку «емоційно» і нецензурно висловився у бік мера та комісії, а згодом намагався застосувати до Богдана Андріїва фізичну силу.
На фоні цього дуже дивним з точки зору прийняття ужгордською спільнотою виглядає той факт, що представники забороненої фракції ОПЗЖ не лише ігнорують будівельне законодавство, але й знаходять потенціал для зведення політичних рахунків зі своїми опонентами у міській раді, як то відбулося з їхнью ініціативою відставки секреатря ради Арсена Мелкум`яна. Останній свого часу став поперек горла біглому у росію голові фракції ОПЗЖ в Ужгородській міськраді Андрію Погорєлову через те, що змусив його фірму платити таку ж ціну, як і інші підприємці за розміщення рекламних площин в обласному центрі
“, – пише groza-news.info.

Коментуючи ці та інші вчинки представників забороненої партії в Україні, ужгородці дивом дивуються лише через те, яким чином до окремих ініціатив депутатів забороненої ОПЗЖ доєдналися представники інших політичних сил Ужгорода, зазначає видання.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Залучено десятки одиниць техніки та працівників: на Закарпатті стартувало масштабне будівництво (ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті більше не буде церков УПЦ МП і не тільки – заборонили діяльність релігійних організацій, пов’язаних із РФ

ВАРТО ЗНАТИ: Повістки чоловікам можуть вручати у будь-якому регіоні України, не лише за пропискою і не лише працівники військкоматів: в дії низка мобілізаційних змін

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM

Exit mobile version