Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Океанаріум, тропікаріум та тисячі тварин і птахів з різних континентів: чому варто відвідати зоопарк у Ніредьгазі (ФОТО)

Зоопарк Ніредьгаза – один з найбільших зоопарків сусідньої з Закарпаттям Угорщини. Його унікальність в тому, що він знаходиться у природному середовищі, займає 30 га дубового лісу, та зібрав більше 5000 тварин і птахів та понад 300 видів рослин.

Зоопарк розташовується в 5-ти км від міста. Для тварин, у тому числі рідкісних й екзотичних, які мешкають у зоопарку – суматранського тигра, левів, горил і шимпанзе, інших приматів, варана з острова Комодо, індійського носорога, крокодилів, ящірок, змій, черепах, бізонів, кенгуру, слонів, жирафів, зебр і верблюдів, лисиць та вовків, а також сотень птахів – тут створили відповідні «континенти».

Відвідини цього зоопарку – справжня навколосвітня подорож. Завітавши сюди, ми насправді відчули себе мандрівниками у далеких краях.

Карту зоопарку можна отримати безкоштовно при вході, також карта є на великих стендах у різних куточках зоопарку, то ж вам буде просто спланувати свій маршрут. Зрозуміло, що ви точно вноситимете в нього коригування під час відвідин. Підвісні мости, тунелі та загалом архітектура парку й розташування вольєрів відверто вражає і у вас точно не буде часу нудьгувати. Для любителів полоскотати нерви, у будівлі тераріуму є міст зі скляною підлогою на висоті 10 метрів.

Основні атракції Зоопарку

Океанаріум у зоопарку в Ніредьхазі являє собою величезний 500 000 літровий акваріум з різноманітними видами риб Індійського океану та акулами. Поруч розташовується великий басейн з тюленями і морськими котиками, в якому регулярно проводяться виступи для глядачів.

Якщо ви збираєтесь відвідати цей зоопарк, то:

Не зациклюйтесь на тому, що ви можете побачити у себе вдома, намагайтеся більше часу приділити екзотиці. В зоопарку справді чимало цікавого і може вийти так, що якщо ви будете обмежені в часі, то останні вольєри просто пробігатимете.

Рекомендуємо починати подорож зоопарком одразу з Океанаріуму, він розташований біля центрального входу і звідси одразу йти у Тропічний ліс, який розташовується в тій самій будівлі, що й Океанаріум. Далі прямуйте по карті куди заманеться – Африка, Азія, Америка, Австралія, Європа.

Більшість табличок на вольєрах та клітках дублюються 6-ма мовами, в тому числі й українською. Відтак, навіть якщо ви натрапите на незнайомого звіра, птаха чи рибину – зможете дізнатися, що воно таке і звідки родом.

Звірі тут дуже різні, а в багатьох вольєрів скляні стіни, через які цікаво спостерігати за тваринами. Окремий вольєр для жирафів облаштований таким чином, аби відвідувачі могли ходити спеціальними доріжками над ними і спостерігати за тваринами зверху.

На території працюють численні кафе, але, варто знати, що з собою у зоопарк можна проносити і свою їжу, і свої напої. Якщо плануєте перекус в кафе на території, то слід завчасно запастися форінтами. Розгахунок тут готівковий, як і в сувенірних лавках.

Не бракує на території і туалетів (чистих і безкоштовних).

Цьогоріч квитки за вхід в зоопарк обійшлися нам в 3000 форінтів за дитячий та 4600 за дорослий. Втім, тут діють численні знижки та пропозиції як сімейні, так і групові, а також для пенсіонерів. Тому варто уточнити на місці.

Усім, хто досі сумнівається, чи варто їхати? Скажемо: – Обов’язково!
У цьому зоопарку буде цікаво кожному, від малого до великого.
Доглянуті звірі й птахи, морські жителі, комахи, все це ви тут побачите на власні очі з близька, в умовах наближених до природних!

Більше – дивіться на фото “НАШОЇ СПРАВИ”:

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Знахідка спантеличила дослідників: вчені виявили загублений «мегаполіс» Майя — 417 поселень і понад 170 км «супермагістралей» (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На морі у Єгипті акула зжерла російського туриста, його супутниця врятувалася – моторошні кадри (ВІДЕО)

ВАРТО ЗНАТИ: В Україні вже проходять контрнаступальні дії – Президент Зеленський

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version