Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Україна встановила місцезнаходження 11 полонених рф захисників із Закарпаття, яких передали Угорщині

Наразі вже встановлені їхні прізвища та маршрут переміщення до Угорщини.

Встановлено місцезнаходження 11 полонених захисників, яких утримують на території Угорщини. 

Про це повідомив уповноважений з питань осіб зниклих безвісти Олег Котенко.

Завдяки злагодженій роботі команди Уповноваженого було встановлено, що на території Угорщини на даний час знаходиться 11 захисників України, яких країна-агресор утримувала як військовополонених. Наразі встановлено прізвища наших героїв, маршрут їх переміщення до Угорщини, повідомлено їх родичів та відповідні правоохоронні органи”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до цього часу про 7 з 11 громадян України, місце утримання яких було встановлено, взагалі не було жодних відомостей.

До повернення захисників на територію України, вони продовжують обліковуватись як зниклі безвісти за особливих обставин в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Слід зауважити, що минулого тижня українське МЗС повідомило про те, що Україна не знала про передачу Угорщині українських полонених з Росії. Із цього приводу до міністерства запросили тимчасового повіреного Угорщини.

Раніше віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що Російська православна церква передала країні групу українських військовополонених із Закарпаття. Одним з посередників мала виступити благодійна організація Мальтійська служба допомоги Суверенного Ордену Госпітальєрів, передає lb.ua.

Своєю чергою у прес-службі РПЦ опублікували заяву про те, що “передача відбулася на прохання угорської сторони”.

Увага!

Повідомити про зниклих безвісти у будні можна за телефоном гарячої лінії: 0 800 339 247 або ж особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26.

У вихідні можна надсилати повідомлення у Viber та Telegram за номером: (095) 896-04-21.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Закарпатку оголошено у міждержавний розшук: в СБУ повідомили, що вона накоїла (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ужгородщині затримали злочинне подружжя з наркотиками і боєприпасами (ВІДЕО, ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Відомо, кого наразі потребують у ЗСУ – є запит на мобілізацію

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version