Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Повістки зміняться: від 1 серпня в Україні діятимуть нові правила мобілізації

В Україні з 1 серпня будуть діяти нові правила мобілізації — тим часом багато громадян не розуміють, як це позначиться на видачі повісток.

Усього існують 4 види повісток, проте під час військового стану призов на строкову службу не проходить.

На сьогодні діють 3 види повісток:

Вони залишаться і після 1 серпня, проте для солдатів строкової служби будуть зміни. Тепер за їх бажанням вони можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

Про це в етері телемарафону розповіла Софія Кухоцька, юристка громадської організації «Юридична сотня», передає 24 Канал.

За її словами з серпня принципових змін щодо мобілізації та видачі повісток не буде. Призову на строкову службу не буде, а відтак і повісток на неї.

Тому й після 1 серпня залишаються в силі лише 3 види вище вказаних повісток, які можуть видати військовозобов’язаному чоловікові.

У першому випадку військовозобов’язаний повинен з’явитися для уточнення військово-облікових даних. Наприклад, щодо місця реєстрації, складу сім’ї, місця роботи тощо.

У другому випадку чоловік повинен з’явитися для проходження військово-лікарської комісії, де буде встановлена його ступінь придатності до військової служби. За висновком ВЛК військовозобов’язаний може бути визнаний придатним, обмежено придатним або непридатний до військової служби.

І в третьому випадку, в залежності від висновку ВЛК, йому можуть видати мобілізаційне розпорядження.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, На війні з російськими окупантами загинув ужгородець Роман Палійчук (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть ще 7-х колаборантів – начальників, командира, директора та охоронця: відомі деталі

ВАРТО ЗНАТИ: На Закарпатті запровадять адмінсервіс «Я – ветеран»: що відомо? 

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version