Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

У Мукачеві відбулася сесія міськради: 2 нові депутати, будівництво церкви в центрі та мільйони на військові містечка (ВІДЕО)

У вівторок, 25 липня, у Мукачеві відбулося засідання 36-ої позачергової сесії Мукачівської міської ради 8 скликання.

На порядок денний сесійного засідання було винесено 40 питань. В залі присутні 27 депутатів та міський голова.

Під час сесії було представлено двох нових депутатів. Це пов’язано з достроковим припиненням повноважень двох депутатів міської ради. Головою Мукачівської міської територіальної комісії Мукачівського району Закарпатської області було зачитано постанови про обрання депутатами Романюка Крістіана Івановича, 1995 року народження, начальника відділу логістики ТОВ “ЗакарпаЄвроТранс”, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “СЛУГА НАРОДУ”, та Козика Ярослав Васильовича, 1980 року народження, заступник начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.

Серед іншого Мукачівська міська рада прийняла рішення виділити понад 47 мільйонів гривень на розвиток військових містечок. Фінансування програми було збільшено в рамках сесії для покращення інфраструктури семи військових містечок.

Кошти будуть спрямовані на різні заходи, що покращать умови для військових. Зокрема, планується проведення ремонту казарм та службових приміщень, які є важливими для забезпечення комфортних умов перебування військових. Також передбачається облаштування тепломереж для забезпечення оптимальних температур в житлових приміщеннях.

Окрім цього, одним із важливих проєктів є створення зони психологічного розвантаження для хворих та поранених бійців. Це ініціатива, що спрямована на підтримку і допомогу військовим, які зазнали негативного впливу на своє психічне здоров’я під час служби.

Також теробороні Мукачева закупили 8 тепловізійних прицілів

Міська влада Мукачева здійснила закупівлю важливого обладнання для бійців тероборони. Загалом було придбано 8 тепловізійних прицілів за майже 900 тисяч гривень. Ці прилади дозволяють виявляти об’єкти за їх тепловим випромінюванням, що є важливим для забезпечення ефективного ведення бойових дій у різних умовах, зокрема вночі або в умовах обмеженої видимості.

Закупівля була здійснена через систему відкритих закупівель.

Рішення про передачу тепловізійних прицілів військовій частині було схвалено на засіданні сесії міськради.

Крім того сьогодні на сесії депутати надали дозвіл на розроблення детального плану території вул. Валленберга Рауля для проектування та будівництва церкви. Йдеться про земельну ділянки, орієнтовною площею 0,1000 га.

Проголосували і затвердження положення Центру надання соціальних послуг у новій редакції

Зміни стосуються створення кризової кімнати для надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства.

ЦНСП надає соціальні послуги особам, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах. За новим документом до його послуг належать:

консультування

інформування

представництво інтересів

соціальна допомога вдома

соціальне обслуговування

соціальна адаптація

соціальна інтеграція та реінтеграція

екстрене (кризове) втручання

соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих

обставинах

соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування

супровід під час інклюзивного навчання

надання притулку у кризовій кімнаті відділення – денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства.

До уваги читачів НАШОЇ СПРАВИ публікуємо перелік питань порядку денного сьогоднішньої сесії.

Деталі засідання дивіться у прямосу етері з сесійної зали вгорі цієї публікації.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, На Закарпатті запровадять адмінсервіс «Я – ветеран»: що відомо?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автівки зірвалися у провалля: на Закарпатті обвалився міст, є постраждалі, серед них діти (ФОТО

ВАРТО ЗНАТИ: Повістки зміняться: від 1 серпня в Україні діятимуть нові правила мобілізації

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version