Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Нацбанк змінив правила переказів та валютні обмеження

Національний банк України напередодні, 12 серпня, вніс зміни до низки валютних обмежень в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку України. Так, з 12 серпня дозволено перекази за кордон для виплати пенсій громадянам України. “Укрпошта” зможе робити перекази для забезпечення виплати пенсій та грошової допомоги на користь громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном.

Дозволено також участь іноземних банків в операціях з ОВДП, номінованих у національній валюті.

Буде дозволено здійснювати переказ коштів у гривні для проведення операцій з гривневими ОВДП, учасником яких є банк-нерезидент“, – йдеться у повідомленні.

За оцінками НБУ, такі зміни мають сприяти активнішій участі іноземних банків у таких операціях. Водночас завдяки збереженню обмеження на конвертацію цих коштів в іноземну валюту та їх переведення за кордон це не призведе до посилення тиску на валютний ринок;

Товарні біржі матимуть можливість переказу коштів іноземцю для повернення гарантійного забезпечення для участі у біржових торгах. Але лише за рахунок коштів, попередньо перерахованих нерезидентом із-за кордону для участі у таких торгах.

У банків немає можливості завершувати валютний нагляд за операцією з імпорту товарів, якщо відбувається повне або часткове повернення коштів імпортеру з рахунку нерезидента, відкритого в українському банку. Така зміна необхідна, щоб запобігти непродуктивному відтоку іноземної валюти за кордон, що дозволить захистити міжнародні резерви України та стабільність на валютному ринку“, – зазначають у НБУ.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Маловідоме не приватне родовище на Закарпатті може забезпечити Україну сіллю на сотні років: що відомо?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді працювали оперативники і спецпризначенці: заблоковано роботу шахрайського кол-центру в середмісті (ВІДЕО, ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Відтепер зможуть виїжджати за кордон: Кабмін України зняв обмеження для окремої категорії військовозобов’язаних

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version