Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Варто знати: Нацбанк оновив порядок здійснення окремих операцій в іноземній валюті

З 19 серпня 2023 року Національний банк України (НБУ) вніс зміни до порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті.

За повідомленням НБУ, відповідна постанова Правління Нацбанку від 17 серпня 2023 року № 102 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» набрала чинності з 19 серпня.

Що передбачає ухвалений документ?

По-перше, розширено перелік інформації, яка повинна розміщуватися в касі банку, небанківської фінансової установи та оператора поштового зв’язку (далі – небанківська установа), їх відокремлених підрозділів, пункту обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці:

1. Інформацією про юридичну особу – банк або небанківську установу, із зазначенням місцеперебування, номера телефону або номера телефону «гарячої лінії» (за наявності), адреси електронної пошти, посилання на інтернет-сторінку (за наявності) для подання звернень клієнтів до банку, небанківської установи;

2. Контактною інформацією Національного банку із зазначенням місцеперебування, номера телефону універсальної «гарячої лінії», адреси електронної пошти, посилання на сторінку офіційного Інтернет-представництва для подання звернень клієнтів банку, небанківської установи до Національного банку.

По-друге, фізичним особам – нерезидентам надано можливість отримувати на поточні рахунки в гривнях кошти, сплата яких передбачена умовами цивільно-правових договорів. Це пов’язано з відповідними змінами в законодавстві України.

Довідково: Перелік інформації, що з 19 серпня повинна розміщуватися в касі банку, небанківської установи, їх відокремлених підрозділів, пункту обміну валюти:

Алгоритм дій громадян у випадку виникнення порушень під час здійснення валютно-обмінних операцій:

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Оновлено план податкових документальних планових перевірок на 2023 рік: у переліку ФОПи, юрособи і не тільки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк змінив правила переказів та валютні обмеження

ВАРТО ЗНАТИ: Як отримати виписку з Єдиного реєстру зниклих безвісти цьогоріч: покрокова інструкція

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!

ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ.
Exit mobile version