Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Досудовий та судовий порядок: фахівець роз’яснила, як оскаржити рішення військово-лікарської комісії

Про все, що варто знати щодо процедури оскарження рішення ВЛК – читайте у наступному матеріалі.

Заступник директора Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Яковлєва надала роз’яснення щодо оскарження рішення військово-лікарської комісії.

Відповідно до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, постанови центральної ВЛК можуть бути оскаржені в судовому порядку, постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку.

Досудовий порядок

Постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку. Постанови ЦВЛК можуть бути оскаржені в судовому порядку.

Порядок оскарження рішень ВЛК:

Зазначається, що в заяві необхідно вказати причини ініціювання перегляду. 

За результатами розгляду заяви ВЛК вищого рівня може призначити:

– повторний медичний огляд;

– контрольний медичний огляд.

Судовий порядок

Оскарження рішення ВЛК в суді здійснюється в порядку адміністративного судочинства відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України.

На оскарження висновку ВЛК у судовому порядку надається строк:

У позовній заяві зазначаються: 

– найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява;

– повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові – для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), відомі номери засобів зв’язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти;

– зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;

– виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;

– зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

– відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору – у випадку, якщо законом встановлений обов’язковий досудовий порядок урегулювання спору;

– перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

– обґрунтування порушення оскаржуваними рішеннями, діями чи бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача;

– власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

До позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи.

Судовий збір за подання адмінпозову – 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб ( на 1 січня 2023 року – 1073,60 грн) крім випадків, коли особа звільнена від сплати судового збору. 

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, У ВР військовозобов’язаним хочуть дати можливість відмовитись від мобілізації: відомі деталі – Законопроєкт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати виписку з Єдиного реєстру зниклих безвісти цьогоріч: покрокова інструкція

ВАРТО ЗНАТИ: МВС України запроваджує електронні бланки обов’язкового технічного контролю транспортних засобів: кого це стосується?

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!

ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ
Exit mobile version