Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Міноборони розширило межі придатності до військової служби: затверджений новий Розклад хвороб

Міноборони України затвердило новий Розклад хвороб, за яким оцінюється придатність людини до військової служби. Тепер за “спірними” статтями придатними визнаватимуть усіх.

Зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ внесені наказом Міноборони № 490 і набули чинності 25 серпня. Того ж дня набули чинності й інші зміни, внесені наказом № 456, які передбачають спрощення вимог для служби у ДШВ та морській піхоті в особливий період. Про це пише Ukrainian Military Pages.

Так, раніше у воєнний час за статтями Розкладу військово-лікарська комісія мала приймати постанову “придатний до військової служби”, за винятком статей 2-в, 4-в, 5-в, 12-в, 13-в, 14-в, 17-в, 21-в, 22-в.

Наразі ці слова виключили.

Тепер за “спірними” статтями придатними визнаватимуть усіх.

Щодо обмежено придатних, то відтепер одночасно з постановою про обмежену придатність до військової служби ВЛК має приймати постанову про придатність військовослужбовця до служби за конкретною військовою спеціальністю (ВОС).

У разі визнання військовослужбовця непридатним до служби за військовою спеціальністю, командир частини перед переміщенням військовослужбовця на іншу посаду може направити його на ВЛК для визначення придатності до служби за новою військовою спеціальністю.

Хоча накази № 456 і № 490 вже набули чинності та оприлюднені на порталі ВРУ, в самому Положенні (наказ № 402) зміни на сайті ще не внесені.

Нагадуємо, як інформувала НАША СПРАВА раніше, Досудовий та судовий порядок: фахівець роз’яснила, як оскаржити рішення військово-лікарської комісії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу поруч кордонів на Закарпатті упіймали 34 ухилянтів: відомі деталі (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: У Viber розповіли, чи бачить СБУ та інші спецслужби листування українців 

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!

ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ
Exit mobile version