Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

НБУ запроваджує нові правила платежів українців: відомо, за що можуть заблокувати ваш рахунок

Згідно з новими правилами Національного банку України, які діють з 7 вересня, банки повинні реагувати на випадки, коли заявлені суми вищі фактичних. 

Згідно з новими правилами НБУ, які діють з 7 вересня, банки повинні реагувати на випадки, коли заявлені суми вищі фактичних. 

Українські банки повинні перевіряти своїх клієнтів, якщо ті перевищують витрати, які вказували в анкеті під час відкриття рахунку чи актуалізації даних. Кожен клієнт банку заповнює спеціальну анкету, де вказує свій рівень доходу та очікувану кількість платежів на місяць. 

В НБУ зазначають, що на банк  тепер покладають обов’язок реагувати на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій, заявлених клієнтом.

Така вимога не розповсюджується на клієнтів – фізичних осіб, які здійснюють звичайні фінансові операції на суми та в обсязі, які мають раціональне пояснення. 

Загалом, клієнтів перевірять в декількох ситуаціях:

Також фінансовому моніторингу підлягають “підозрілі” операції, в такому разі сума не має значення. Для прикладу, якщо у суб’єкта первинного фінансового моніторингу є підозра, що фінансові операції є результатом злочинної діяльності або пов’язані з фінансування тероризму або розповсюдження зброї масового ураження. 

В цілому, ті, хто працює чесно та отримує білу зарплату можуть не хвилюватися. Щодо тих, хто має дохід з інших видів діяльності, то варто відрити ФОП та сплачувати податки, адже рано чи пізно держава більш суворо контролюватиме рух коштів за картами українців. 

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, НАЗК виявило необґрунтовані активи посадовців із Закарпаття: судитимуть голову сільради та сервісного центру МВС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримаймо своїх: дві дівчини з Виноградова стали фіналістками конкурсу “Міс Україна 2023” (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: ЗСУ продовжать контрнаступ – голова ГУР Кирило Буданов

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!
ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ

Exit mobile version