Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Землетрус у Марокко: кількість загиблих зросла до 2012 осіб, люди бояться повертатися до своїх домівок (ФОТО)

Унаслідок землетрусу магнітудою 6,8 балів у Марокко загинуло 2012 людей. Про це повідомляє CNN з посиланням на державного речника.

Згідно з останніми даними міністерства внутрішніх справ країни , щонайменше 2012 людей загинули і ще 2059 отримали поранення в результаті землетрусу, який стався в Марокко в п’ятницю ввечері.

За даними міністерства, щонайменше 1404 постраждалих внаслідок землетрусу перебувають у критичному стані.

Разом із цим, багато людей вирішили провести ніч на вулиці, боячись спати вдома, остерігаючись подальших поштовхів.

Люди тримаються подалі від будівель в історичній частині міста, оскільки деякі з них пошкоджені і є побоювання, що вони можуть завалитися.

У парку Олівера в центрі Марракеша сотні людей проводять ніч, лежачи на ковдрах і саморобних матрацах. Цілі родини юрмляться разом, намагаючись відпочити після ночі п’ятниці.

Надворі — діти, люди похилого віку та інші люди, які приносять речі та сумки з одягом і їжею, готуючись до тривалого перебування далеко від дому.

По всьому місту приспущені прапори на знак триденної національної жалоби.

Рейси до та з Марракеша великого транспортного центру працювали здебільшого у звичайному режимі. Однак, в ніч на неділю аеропорт був заповнений людьми, десятки туристів ночували на підлозі в головному терміналі.

Наразі вжиті надзвичайні заходи включають посилення пошуково-рятувальних операцій, постачання питної води і розповсюдження продуктових наборів, наметів та ковдр.

Також король Марокко Мохаммед VI видав розпорядження «негайно створити міжміністерську комісію, відповідальну за розгортання програми допомоги, екстреного відновлення та надання допомоги у відбудові зруйнованого житла в зонах лиха, якнайшвидше».

Комісія відповідатиме за «турботу про людей, які опинилися в скрутному становищі, особливо про сиріт і вразливих груп населення», а також за надання «негайної допомоги всім людям, які опинилися бездомними через землетрус, зокрема щодо розміщення, їжі та всіх інших основних потреб».

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Потужний землетрус стався у Марокко: сотні загиблих, масштабні руйнування (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Численні пожежі та руйнування: ДСНС показала наслідки нічної ворожої атаки по Києву (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: НБУ запроваджує нові правила платежів українців: відомо, за що можуть заблокувати ваш рахунок

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!
ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ

Exit mobile version