Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вибух в Угорщині: чоловік підірвав себе разом з поліцейськими у будинку (ФОТО)

На околиці угорського Естергома стався вибух, в результаті якого загинув співробітник Контртерористичного центру, ще 11 осіб отримали поранення. 

Місцевий агресивно налаштований чоловік, якого вже оточила поліція, погрожував і кричав ще з обіду 20 вересня. Тоді ще ніхто не підозрював, що Я. Ласло вже заздалегідь підготував пастку та підготував вибух: відомо, що він заздалегідь облив будинок бензином, а також підготував газові балони.

Незважаючи на всі зусилля ТЕК, чоловік не пішов на співпрацю, тому близько сьомої години вечора ТЕК вирішив увірватися до будівлі. Після цього прогримів вибух, чоловік підірвав заготовлені балончики з бензином і газом. 

Від вибуху будинок впав, як картковий, прямо на бійців підрозділу, які перебували всередині. Співробітник ТЕК, який був найближче до терориста, був убитий одразу, а незабаром і вбивця, ще 11 людей внаслідак вибуху отримали поранення.

“Генеральний директор TEK пояснив, що було здійснено сотні таких арештів, і часто зловмисник погрожує поліцейським вбивством”, – передає magyarnemzet.hu.

Поліція та TEK були задіяні в рамках провадження у справі про насильство, скоєне проти посадової особи, сказав Янош Гайду, генеральний директор TEK, на прес-конференції. Було проведено сотні таких арештів, і часто злочинець погрожував поліцейським вбивством.

“Чоловік не співпрацював з поліцією, коли почалися переговори щодо захоплення заручників, хоча були моменти, коли здавалося, що він збирається здатися, але в кінці він завжди відмовлявся. Через погану місцевість операцію хотіли закінчити до настання темряви. Ворота відчинилися, а потім почалося проникнення”, – пояснив гендиректор ТЕК Гайду.

Все сталося за лічені секунди, ТЕК-и увірвалися. Коли вони зайшли, один із поліцейських чітко побачив, як чоловік із флексом у руці зробив ріжучий рух у бік газового балону. Через кілька зим вікна тремтіли. Після вибуху з-під завалів витягнути поранених поліцейських. На місці події вже були карети швидкої допомоги.

“Операція була законною, колеги провели операцію відповідно до протоколу та із застосуванням засобів примусу професійно. Якби їм завтра довелося діяти в подібній справі, вони б діяли так само”, – йдеться у повідомленні.

Стан постраждалих під час вибуху в Естергомі поліцейських покращився, повідомляє Magyar Nemzet з джерел у лікарні , найбільшою позитивною зміною є стан командос, який перебуває у відділенні інтенсивної терапії, повідомляє видання.

Однак вони додають, що попереду ще довгий шлях до відновлення. Відомо, що спецназівці отримали здебільшого переломи кісток (переломи кінцівок, ребер, скул і зубів) та незначні опіки.

Троє з постраждалих пожежників вже змогли залишити лікарню.

Нагадуємо, як інформувала НАША СПРАВА раніше, Знайдено мертвим розшукуваного у Чехії юнака із Закарпаття (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака росіян: влучання в промзону на Заході України, вибухи у Черкасах, Києві та Харкові – є постраждалі, численні руйнування і пожежі 

ВАРТО ЗНАТИ: Мінлива хмарність, грози і туман: відомо, якою буде погода на Закарпатті цими вихідними

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!
ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ

Exit mobile version