Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На Берегівщині звели центр протипаводкового захисту / ФОТО

У новозбудованому центрі передбачені приміщення конференц-зали, житлові кімнати, кухня, вбиральня, які вже облаштовані меблями та побутовою технікою і не тільки.

Завершальний етап міжнародного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)».

У межах робочої поїздки у Пийтерфолвівську громаду представники керівництва Берегівської РДА та Закарпатської ОВА, а також Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса оглянули один із передбачених у вищезгаданому проєкті. Йдеться про будівництво локального центру протипаводкового захисту в селі Тисобикень (відомча садиба руслового ремонту), в якому експерти з обслуговування будуть цілодобово вести спостереження за водогосподарськими спорудами.

У будинку передбачені приміщення конференц-зали, житлові кімнати, кухня, вбиральня, які вже облаштовані меблями та побутовою технікою. У Центрі встановили сучасні засоби зв’язку з інтеграцією комп’ютерної мережі у спільну українсько-угорську систему моніторингу паводкової ситуації. Всі роботи на об’єкті виконали за європейські кошти“, – інформує пресслужба Берегівської РВА.

Також зазначається, що тут постійно проживатиме фахівець, який у режимі реального часу буде фіксувати ситуацію на Тисі, а в разі надзвичайної ситуації оперативно реагувати. Крім цього, закупили необхідний транспорт, динамічний вимірювач ґрунту, які будуть використовувати для якісного експлуатаційного обслуговування реконструйованої дамби на р. Тиса, на ділянці с. Теково – с. Гетеня.

Довідково: Основним інфраструктурним елементом проєкту на українській стороні стала реконструкція лівобережної дамби річки Тиса протяжністю 9,5 км на ділянці між селами Теково і Гетеня. Будівельні роботи на об’єкті фінансувалися із двох джерел: за грантові кошти Європейського Союзу – понад 40 млн грн – та з державного бюджету – понад 20 млн грн.

Нагадуємо, як інформувала НАША СПРАВА раніше, Затримання на Закарпатті: ліквідовано черговий нелегальний бізнес / ФОТО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через кордон на Закарпатті намагались провезти цінності вартістю 1,2 млн грн / ФОТО

ВАРТО ЗНАТИ: Нововведення на митниці: запроваджують новий порядок

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!
ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ

Exit mobile version