Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Містичне Мукачево: таємниця червоного будинку

Розпочинаємо нову рубрику «Містичне Мукачево по понеділкам з Оленою Забенко». Будемо розповідати про цікаві будівлі, які пам’ятають чимало забутих та неймовірних історій. На жаль, історичні споруди йдуть у минуле, у місті з’являється все більше сучасних будинків. Однак деякі з них все ще зберігають таємниці.

У кожному місті є будинки, з якими пов’язані страшні історії про привидів, полтергейст тощо.

Чи є у цьому будинку привиди можуть сказати тільки його жильці. А я розкажу цікаву і страшну історію про червоний будинок.

Події, пов’язані з червоним будинком пам’ятають старі люди, які в ті часи були підлітками.

Ця історія наробила галасу у свій час, про неї багато писали у місцевих газетах. Мені назвали прізвища причасних до цих подій людей, але я не буду їх називати.

Ці події відбулись у 1965 році, зимою. В той час у будинку проживала пара літніх людей: чоловік і дружина. В ті часи люди у місті тримали домашню скотину майже на кожному особистому подвір’ї. Вирощували та продавали свиней, курей, гусей.

Родина, що проживала у червоному будинку, виростила і продала свиню, це були великі гроші. На жаль, про продаж дізнались два молодики. Вночі вони вдерлись у будинок і зарубали подружжя сокирою, гроші забрали.

Фото ілюстративне

Десь із місяць діло не йшло, вбивць знайти не могли, не було свідків. Але згодом знайшовся свідок, який бачив як вбивці мили закривавлені руки у річці. Свідок знав їх особисто, що й не дивно, Мукачево місто маленьке. Вбивць заарештували, за однією версією розстріляли, за другою вислали на платинові рудники.

Хто знайде цей будинок, той великий детектив.

Олена Забенко, спеціально для «Нашої справи»

Exit mobile version