Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Міністр оброни розповів про результати перевірки загибелі військових 128-ї бригади на Запоріжжі

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що під час ракетного удару по військових 128-ї бригади на Запоріжжі 3 листопада 2023 на жодних централізованих безпекових заходів вжито не було.

«Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 ОГШБ. Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути», – написав міністр.

Умєров підтвердив, що 3 листопада справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. «Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів», – зазначив голова Мініоборони.

В цей час у небі зафіксували російський безпілотник-розвідник і по всій області оголосили повітряну тривогу.

Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». Однак на місці нагородження жодних централізованих безпекових заходів не вжили.

«Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання. Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима», – написав міністр.

Нагадаємо, 3 листопада на Запоріжжі унаслідок попадання російської ракети загинули українські військові, яких зібрали та вишикували для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. Є загиблі та поранені серед військових.

Підтвердилася загибель 19 бійців 128-ї бригади.

Exit mobile version