Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

В Ужгороді медики “швидкої” перезапустили серце 64-річному чоловікові

В Ужгороді лікарі «швидкої допомоги» урятували чоловіка, який міг померти від серцевого нападу.

Про це повідомили у КНП “Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги”.

На номер 103 надійшло повідомлення, що 64-річному ужгородцю погано із серцем.

«За лічені хвилини були на місці і оглядали пацієнта. Вимірюємо тиск, визначаємо рівень цукру в крові, знімаємо кардіограму. Серцебиття – понад 250 (!!!)ударів за хвилину, на кардіограмі – шлунучкова тахікардія», – розповідає лікар Володимир Сабов.

Зі слів дружини пацієнта, він вже декілька років має проблеми із серцем – була тромбоемболія легеневої артерії. Бригада миттєво приймає рішення – медикаментозною кардіоверсією знижувати тахікардію. Інфузійно вводяться медикаменти, але частота серцевих скорочень не зменшується, загальний стан погіршується.

«В таких випадках проводиться електрична кардіоверсія в режимі синхронізаціії. Простою мовою – перезапущення серця за допомогою електричного розряду для відновлення серцевого ритму. Проводимо знеболення та седацію. Підключаємо дефібрілятор, обираємо режим синхронізації, відповідну напругу і здійснюємо розряд. Одразу ж після першого розряду серцевий ритм відновлено до 90 ударів за хвилину», – каже медик.

Під постійним моніторингом та медичним супроводом пацієнта у стабільному стані бригада доправила до кардіореанімаційного відділення Ужгородської ЦМКЛ.

У молодого лікаря Володимира Сабова, який працює на «швидкій» близько пів року, це перша електрична кардіоверсія.

Дякую за науку та чудовий досвід нашим тренерам, за командну злагоджену роботу своїй відповідальній надійній бригаді і всім, хто забезпечує безперебійну роботу нашої служби!” – зазначив лікар.

Exit mobile version