Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Майже 219 млн грн на військові потреби: закарпатська обласна рада ухвалила бюджет регіону на 2024 рік

Депутати Закарпатської обласної ради ухвалили проєкт бюджету Закарпаття-2024.

У головному фінансовому документі 218,7 мільйона гривень передбачено на заходи, пов’язані з війною, повідомили у Закарпатській обласній раді.

Бюджет складає 2,1 млрд грн і, у порівнянні з минулим роком, зменшився на 9,2%.

Найбільше коштів передбачено на освіту. На другому місці — соціальний захист, культура та охорона здоров’я.

На фінансування 57 обласних програм у галузі безпеки, освіти, охорони здоров’я, спорту, соцзахисту та інших напрямках у обласному бюджеті-2024 передбачено 346,7 мільйона гривень.

«Закарпаття – серед лідерів у країні за спрямуванням бюджетних коштів на потреби Сил оборони, проєкти підтримки наших захисників і заходи, спричинені війною. Зокрема, в поточному році обласний бюджет скерував усі 100% надходжень, отриманих від «військового» ПДФО, на вищеназвані потреби. Це вказує на чіткі пріоритети регіону й демонструє приклад для місцевого самоврядування на всіх рівнях», – заявив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита.

За його словами, він підтримав рішення, ухвалене обласною радою, про спрямування вільних залишків коштів обласного бюджету, які утворилися на кінець 2023 бюджетного періоду, на підтримку Збройних сил України, національної безпеки й оборони та подолання наслідків збройної агресії Росії проти України.

Читайте також: Вдвічі менший, ніж минулого року: схвалено бюджет Мукачівської громади на 2024

Exit mobile version