Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Звозитимуть безпритульних зі всієї України: мер Мукачева вважає, що у місті не варто облаштовувати притулок для безхатьків

Мер Мукачева Андрій Балога вважає недоцільним створення притулку для безхатьків у Мукачеві.

Про це міський голова розповів під час зустрічі із активістами та волонтерами, повідомляє засновник групи «Мукачево SOS» Володимир Горішняк.

За словами мера, витрати на створення пунктів обігріву та ночівлі для безпритульних бюджетом громади не передбачені.

Також мер Мукачева вважає, що безпритульні люди схильні до ведення нездорового способу життя, зокрема, до зловживання алкоголем.

Андрій Балога також висловив занепокоєння тим, що якщо у Мукачеві з’явиться такий притулок, то до міста почнуть звозити безхатченків не лише зі всього Закарпаття, а й зі всієї України.

Натомість мер міста анонсував облаштування притулку для бездомних тварин.

«Вже за півтора-два місяці нами буде проведений цілий комплекс робіт, який включає у себе створення принципово нової локації для тварин, зведення нових вольєрів, а також проведення подальшої стерилізації тварин і забезпечення відповідного догляду за ними», – сказав він.

За словами мера, притулок для тварин обійдеться громаді значно дешевше, ніж аналогічний для людей.

Що передувало

Коли у Мукачеві знизилася температура повітря, місцеві активісти звернули увагу на те, що на вулиці ночують безпритульні і можуть замерзнути.

Найбільший резонанс викликала історія безпритульного Геннадія, який перебував у районі Зеленого ринку – чоловік лежав накритий ковдрою.

Активісти намагалися допомогти чоловіку і навіть поклали його у лікарню, однак перебував там безхатько недовго.

Утім, інші мукачівці зазначають, що безхатьки дуже часто самі винні у тому, що опиняються на вулиці.

Заступниця начальника управління соціального захисту населення Людмила Бандурчак написала:

«Між тим, ніхто з цих «благодєтєлєй» рельну історію Гєни призовного віку так і не написав… ну, щоб громадськість мала обʼєктивну картину) я теж , на жаль, не напишу, через конфіденційність і персональні дані. Але від криків натовпу « осана» до криків «розіпни» дуже короткий шлях».

Exit mobile version