Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Дорога та тротуар умовні, зате є будинок з тегами: вулиця Андрія Шаша в Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Станіславського Костянтина на вулицю Андрія Шаша.

Андрій Шаш – один із перших, хто зібрав архівні документи, що торкаються Мукачева, і опублікував їх «Архив привелигерованного города Мукачева». Він описав архів міста Мукачева, що охоплював документи з 1376 до 1850 р. Книга вийшла спочатку угорською мовою у Будапешті, а трохи згодом – чеською і російською мовами у Мукачеві. А. Шаш опублікував і працю, присвячену Мукачівсько-Чинадіївській домінії першої половини ХVІІІ ст. , яка була опублікована в науковому збірнику товариства «Просвіта» в Ужгороді в 1932 році.

Вулиця знаходиться за залізничним локомотивним депо і виходить на вулицю Крилова. Інфраструктура не дуже поспішає дістатися того мікрорайону, тому наявність дороги та тротуару там є дуже умовною. Практично весь благоустрій утримується мешканцями вулиці.

Наш фотокор звернув свою увагу на будинок, власник якого використовує своє домогосподарство, як записник. Вочевидь, його ніхто не хоче почути, тому він доносить свої думки у єдиний доступний йому спосіб. Мовою соцмереж його будинок можна назвати хмарою тегів.

Утім, як виявилося, історія доволі трагічна. За словами місцевих мешканців, тут мешкає жінка із психічним розладом. Вона проживає сама, пише по стінах, голосно кричить вдень і вночі.

“Кидається на людей, кидає камені у вікна сусідів та у припарковані поряд машини, розписує чужі ворота та стіни, кидає сміття сусідам у двори. Її собака непоодиноко вже покусав людей. І ніхто із влади та міської ради нічого не може на жаль вдіяти. І нам сусідам що влада, що міська рада відмовила у проханні взяття її на лікування. Так вона й сама мучиться і для інших небезпечна”, – говорять сусіди.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Андрія Шаша (Станіславського Костянтина та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Лікарняна: колишній провулок Римського Корсакова ІІ у Мукачеві

Exit mobile version