Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Назвали іменем іншого льотчика: вулиця Степана Чобану, колишня Гастелло у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Миколи Гастелло на вулицю Степана Чобану.

Степан Чобану – посмертно ушанований званням Герой України, майор ЗСУ, льотчик-винищувач, учасник російсько-української війни.

Ось що розповідає про нього Вікіпедія: «23 лютого 2022 року Степан Іванович заступив на бойове чергування, а вже 24 лютого 2022 року вивів літак з-під підступного російського ракетного удару країни-агресора, з честю і гідністю продовжував виконувати бойові вильоти, за декілька днів встиг виконати понад 10 бойових вильотів, для протидії ворожій авіації та крилатим ракетам. 28 лютого на літаку Су-27 першим піднявся в повітря і вступив у повітряний бій над містом Кропивницьким, відволікаючи на себе ворожу авіацію, був атакований ракетами, внаслідок чого загинув смертю хоробрих. Його дії забезпечили підняття у повітря решти літаків частини, виведення їх з-під удару та перебазування на резервний аеродром».

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Степана Чобану (Миколи Гастелло та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Була Декабристів, а стала Добровольців: історія вулиці у мукачівському Росвигові

Exit mobile version