Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Її треба відчути: вулиця Північна у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Проніна Василія на вулицю Північну.

Вулицю Північну треба відчути, а щоб це зробити – треба пройти нею від початку до кінця. Від «київської» траси до монастиря. Частина вулиці, від повороту з траси до автобусної зупинки нагадує дачну забудову. З гаражним кооперативом, дитячим майданчиком та неприрученим каналом, що не піддається контролю. Місцеві називають його «Шайба», хоча походження назви ще не досліджене.

Далі асфальтована частина, де вже колишні присадибні будинки цілком не поступаються забудовам у елітних мікрорайонах. Ближче до монастиря обабіч вулиці бачимо монастирське господарство.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Північної (Проніна Василія та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Федора Турянина, колишня Качалова у Мукачеві

Exit mobile version