Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вулиця Михайла Тиводара (колишня Лобачевського) у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Лобачевського Миколи на вулицю Михайла Тиводара.

Михайло Тиводар – вчений-етнолог, педагог вищої школи, професор Ужгородського національного університету, професор кафедри історії Стародавнього світу і Середніх віків, громадський діяч.

Царина досліджень Тиводара  — пастівництво в Українських Карпатах другої половини XIX — середини ХХ століть. Його вивченню він віддав понад два десятки років життя. Висліди наукової роботи побачили світ у десятках наукових статей, а також у ґрунтовній монографії «Традиційне скотарство Українських Карпат другої половини XIX — першої половини ХХ ст.» (Ужгород, 1994). На початку 90-х вийшли також “Народознавчі роздуми”, куди увійшли його невеликі наукові та газетні статті, які запам’яталися невимушеним поєднанням глибокої науковості з пристрасною публіцистичністю.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Михайла Тиводара (Лобачевського Миколи та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Читайте також: Асфальт відсутній: вулиця Ліцейна (провулок Тимірязєва) у Мукачеві

Exit mobile version