Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Явно у тренді: вулиця Західна (колишня Лізи Чайкіної) у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Лізи Чайкіної на вулицю Західну.

Якщо говорити про стару назву вулиці, то у біографії Лізи Чайкіної мені подобається оцей абзац: «22 листопада 1941 року Лізу Чайкіну було відправлено в село Пено на розвідування чисельності ворожого ґарнізону. Дорогою до Пено вона зайшла на хутір Красноє Покатіще до своєї подруги, розвідниці Марусі Купорової». Совіцька пропаганда вигадувала чимало, але за хутір Красноє Покатіще я б виплатив премію. А взагалі не радив би молодим дівчатам шлятися по хуторах з такими стрьомними назвами.

Зовсім інша справа – вулиця Західна. Явно у тренді. Тільки з якого дива саме цю вулицю назвали Західною – на це може відповісти хіба автор перейменування Проніна на Східну.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Західна (Лізи Чайкіної та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Імре Текелі (колишня В’ячеслава Шишкова) у Мукачеві

Exit mobile version