Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вулиця Михайла Шушкевича (колишня Івана Гончарова) у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 перейменовано вулицю Гончарова Івана на вулицю імені Михайла Шушкевича.

Михайло Шушкевич – протягом багатьох років очолював одну з найчисельніших ГО міста – «Ветерани України», з 2005 по 2016 рік був головою літературного об’єднання «Рідне слово». Багато його віршів покладено на музику композиторами М.Герцом, І.Біликом, М.Лиховид та Л.Ковач, 6 з яких присвячені нашому місту. Колишній депутат Мукачівської міської ради. Лауреат щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша, нагороджений орденами та медалями за зразкову службу у Збройних силах, полковник у відставці, Почесний працівник Міністерства будівництва підприємств нафтової і газової промисловості.

Вулиця знаходиться у Підгорянах, паралельно Мистецькій, виходить на супермаркет «Алма» по Закарпатській, а починається з Української.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Михайла Шушкевича (колишня Івана Гончарова) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Віктора Ряшка (колишня Миколи Некрасова) у Мукачеві

Exit mobile version