Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вулиця Тараса Шевченка у Мукачеві: одна з найдовших у місті

Рішенням виконкому Мукачівської міської ради від 31 січня 2017 р. №21 перейменовано (уточнено) вулицю Шевченка на Шевченка Тараса.

Одна з найдовших прямих вулиць Мукачева, приблизна довжина – 1,4 кілометра. Починається з вулиці Берегівської і практично впирається у Замкову гору. З вулиці добре видно замок «Паланок». Переважно приватна стара забудова, хоча починають з’являтися нові будинки, а позаду них виглядають багатоповерхівки. На вулиці є спеціалізована школа №16. Що цікаво, на такій довгій вулиці практично немає магазинів чи кафе – ми помітили тільки один продуктовий магазинчик.

На початку вулиці біля автобусної зупинки є цікавий паркан з лиж. Вочевидь, господар вирішив дати друге життя такому оригінальному будівельному матеріалу. І справді, по довговічності він може позмагатися з будь-якими матеріалами.

Через дорогу знаходиться пекарня, якій біля сотні років. Пам’ятаю, малими дітьми ми прибігали до пекарні на запах свіжого хліба, що розносився по окрузі, а добрі тітоньки пригощали нас «бракованими» рогаликами.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Шевченка (та до перейменування) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Єпархіальна (колишня 8 березня) у Мукачеві

Exit mobile version