Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Наполохав все місто: невідомий через Telegram погрожує мукачівцям помстою (оновлено)

У Мукачеві невідомий у ТГ-каналі погрожує вчиняти терористичні акти у школах та магазинах. Управління освіти міста звернулося до правоохоронців, а в закладах освіти забезпечили охорону.

Що сталося

Інформація про анонімний ТГ-канал стала ширитися увечері 14 березня. Його автор спершу розмістив посилання на ДТП у Польщі, в якій звинуватили нетверезого українця. В одному з повідомлень йшлося про те, що у аварії загинули діти.

Автор каналу дає зрозуміти, що в тій аварії загинула його донька, яку він любив. А тепер збирається мститися. Для помсти анонім обрав місто Мукачево, він погрожував вбити учнів та вчителів шкіл, а також публікував фото з навчальних закладів, які, ймовірно, брав з відкритих джерел.

Також анонім поширював фото сокир, пістолета та нацистської книги та писав, що планує вбивати людей у магазинах.

Після цього мукачівці, які гуляли біля однієї з шкіл 6 березня, стверджували, що знайшли на землі сокиру та ножиці, і зв’язали знахідку з погрозами аноніма.

Інформація про канал почала поширюватися через батьківські шкільні чати.

Як повідомили місцеві мешканці, більшість дітей 15 березня не прийшли на заняття у школи.

У деяких школах вчителі повідомили про закриття навчальних закладів після початку уроків.

«Сторонніх осіб пускати не будем. Батькам – обмежений доступ. Класні керівники зустрічатимуть дітей біля школи. У випадку виявлення підозрілих ситуацій, повідомляємо в адміністрацію. Тривожні батьки можуть залишити дітей вдома. Поліція та СБУ працюють», – такі повідомлення отримують від вчителів батьки школярів.

Тим часом за кілька годин у анонімного ТГ-каналу з погрозами кількість підписників зросла до 6,5 тис.

Деякі мукачівці зазначають, що інформація про канал швидко поширюються серед школярів міста.

«Як на мене, то це схоже на дрібне хуліганство, але воно може мати серйозні наслідки. Наприклад, деяким дітям це може сильно вплинути на психіку», – пишуть користувачі соцмереж.

Що каже влада

Управління освіти Мукачева звернулося до правоохоронних органів щодо анонімного телеграм-каналу.

Також в управлінні закликали утриматися від поширення цього каналу.

«Наразі правоохоронці займаються виявленням осіб, які таким чином сприяють дестабілізації ситуації в навчальних закладах. В закладах освіти забезпечено охорону», – зазначили в управлінні.

Наразі у місті існує кілька версій того, хто є автором цього каналу, який наполохав все місто: від школяра, який привертає до себе увагу та хоче зірвати навчання, до російської ІПСО.

Як стало відомо, кіберполіція Закарпаття заблокувала телеграм-канал, яких жахав учнів терактами

“Сьогодні оперативники кіберполіції та карного розшуку Закарпаття виявили та заблокували створений 13 березня телеграм-канал, у якому жахали здійсненням терактів у навчальних закладах м. Мукачево. Для встановлення власника каналу правоохоронці направили запит до іноземного провайдера. Проводиться перевірка”, – повідомили у кіберполіції.

Exit mobile version