Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вулиця Миколи Крилова (колишня Івана Крилова) у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. №786 перейменовано вулицю Крилова Івана на вулицю Крилова Миколи.

Про байки Крилова чули майже усі. Про Миколу Крилова, Почесного громадянина Мукачева українського лікаря-хірурга чули менше. Ось що розповідає про його період роботи у Мукачеві Вікіпедія: «У липні 1970 року Миколу Крилова було призначено головним лікарем Мукачівської центральної районної лікарні (ЦРЛ), яку було реорганізовано в 1978 році як для міста, так і для району. Працював головним лікарем ЦРЛ до 1986 року.

У Мукачеві він обирався депутатом міської ради, членом міськкому партії.

Працюючи головним лікарем у Мукачеві, займався будівництвом і добудовою поліклініки, нового пологового будинку на 100 ліжок, нового районного терапевтичного корпусу, нової стоматологічної поліклініки на території ЦРЛ, нового корпусу для допоміжних служб (лабораторії, аптеки, фізіотерапії та урологічного відділення), які знаходилися в тісних приміщеннях. Збудовано газову котельню, пральню. Доведено лікувальні приміщення до 1300 ліжкомісць.

Під керівництвом Миколи Крилова колектив ЦРЛ займав призові місця серед колективів охорони здоров’я області з надання висококваліфікованої медичної допомоги людям міста і району, впровадження добросовісного ставлення до хворого. У колективі була добре поставлена й організована спортивна робота, художня самодіяльність, змішаний хор із 50 хористів. Була організована робота Червоного хреста в місті, а в селі — донорство».

Вулиця Миколи Крилова починається у районі залізничного елеватора, і виходить до Коропецького каналу.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Крилова Миколи (Крилова Івана та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Коропецька (колишня Іван Крилова за каналом) у Мукачеві

Exit mobile version