Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вулиця Волошина Августина у Мукачеві

Про цю вулицю можна розповідати чимало, бо вона одна з найстаріших у Мукачеві. Але ми це зробимо пізніше, бо ця стаття має вийти саме сьогодні – у день 150-ліття з дня народження Августина Волошина.

Рішенням виконкому Мукачівської міської ради від 9 лютого 2016 р. №18 було уточнено назву вулиці – з Августина Волошина на Волошина Августина. Це було пов’язано з юридичними вимогами. Це останні зміни на цей час, але насправді назва вулиці мінялася часто. Про це ми розповімо трохи пізніше, слідкуйте за оновленнями.

Вулиця з’єднує Вокзальну і Августина Штефана, тут ви побачите хорову школу В. Волонтира та Мукачівську гімназію-ліцей. Столітні будівлі перемішані з новітніми забудовами. І як же ж без сакур?

Власне, про Августина Волошина чимало інформації в інтернеті, і нічого унікального ми не додамо. Але важко переоцінити значення цієї історичної постаті у європейській історії.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Волошина Августина та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Миколи Крилова (колишня Івана Крилова) у Мукачеві

Exit mobile version