Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Хлопця, який намагався здійснити суїцид у Хустському ТЦК, звинуватили у споживанні наркотиків

У спідній білизні військовозобов’язаного, який намагався вчинити самогубство у Хустьскому ТЦК, знайшли наркотичний препарат «Гідазепам».

Про це повідомили у Закарпатському ОТЦК та СП.

У ТЦК розповіли, що Євген Хабаров 1996 р.н. (реєстрація м. Харків), був затриманий 13.03.2024 р. при спробі незаконного перетину держкордону і направлений до Першого відділу Хустського РТЦК у місті Іршава для уточнення військово-облікових даних.

«Під час проведення ВЛК, громадянин Хабаров Є.В. повідомив, що не довіряє цій військово-лікарській комісії, і його було переведено до РТЦК у м. Хуст для проведення ВЛК», – кажуть у ТЦК.

Далі по версії ТЦК, громадянин Хабаров Є.В. поводив себе неадекватно.

«Між 3 год. 10 хв. та 3 год. 30 хв. 14.03.2024 р. громадянин вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК. Черговий роти помітив, що військовозобов’язаний Хабаров тривалий час не виходить з вбиральні, зайшов до туалету та помітив на підлозі Хабарова Є.В., який перебував без свідомості, а поруч нього були сліди крові», – говорять у Центрі.

За даними відомства, Хабарову було надано невідкладну домедичну допомогу, викликали швидку, яка госпіталізувала його.

«Медики зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані. Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин. Згодом, у нижній білизні Хабарова Є. В. було виявлено пластину препарату «Гідазепам», який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині були відсутні 5 таблеток з 10», – кажуть у ТЦК.

У центрі запевнили,  що жодної фізичної сили до  Хабарова співробітниками РТЦК не вживалося.

«Подряпини на обличчі військовозобов’язаного Хабарова Є.В. не свідчать про фізичну наругу над ним, ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції», – кажуть у ТЦК.

Тим часом спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону відкрила два кримінальні провадження — за фактами перевищення службових повноважень та доведення до самогубства — через повідомлення про ймовірну спробу самогубства у Хустському РТЦК та СП.

Про це Суспільному повідомила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

За словами Юлії Шевченко, у прикордонну службу і ТЦК скерували листи щодо ініціювання проведення службових перевірок. Також призначили судово-медичну експертизу за місцем теперішнього перебування військовозобов’язаного та винесли постанову про проведення процесуальних дій на іншій території.

“За вказаним фактом зареєстровано два кримінальні провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України та ч. 1 ст. 120 КК України. Крім того, заплановані допити та інші заходи з метою встановлення усіх обставин інциденту та притягнення винних до відповідальності”, — додала Юлія Шевченко.

Нагадаємо, раніше дівчина військовозобов’язаного заявила, що 15 березня працівники Держприкордонслужби викрали її хлопця Євгена з готелю у місті Виноградів.

На нього вдягли кайдани та відвезли у невідомому напрямку. Потім Євгена відвезли до прикордонного пункту пропуску “Вилок”, і там почали звинувачувати у спробі незаконно перетнути кордон. У нього забрали телефон, документи та гроші. При проханні зателефонувати та надати адвоката його ігнорували.

Exit mobile version